Jau ir tai: perėmė pokalbį, kuriame rusų kareivis pasakoja, kaip vagiama iš bendražygių

Ukrainos saugumo tarnyba publikavo garso įrašą, kuriame perimtame pokalbyje rusų kareivis savo tėvui pasakoja, kaip vagia iš savo bendražygių ginklus bei daiktus.

 Donecko Respublikos tankas Mariupolyje.<br> Zuma press / Scanpix nuotr.
 Donecko Respublikos tankas Mariupolyje.<br> Zuma press / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-29 11:41

Vagystės yra rusų karinės kultūros dalis, ilgą laiką puoselėjama tradicija. Tačiau įprastai rusai vagia civilių žmonių daiktus, kuriais bando kompensuoti atlyginimo trūkumą bei užglaistyti nepriteklių namuose. Galimybėmis vogti viliojami ir nauji savanoriai.

Tačiau vagystės iš savų nėra įprastos – ir gali būti skaudžiai baudžiamos. Nepaisant to, rusų kareivis savo tėvui pasakojo, kad vagia ir iš kitų rusų karių.

„Čia yra pavogtas automatas. Iš savų pavogė. Ginklai registruojami kiekvienam. Turime ginklų, kurie priklausė šimtui ar trims šimtams. Lieka mums“ – perimtame pokalbyje tėvui pasakoja kareivis. Ginklai imami iš žuvusiųjų, bet kartu pavagiami ir iš sužeistųjų. Atrodo, tikimasi juos parsivežti namo. Kareivis savo tėvui pasakojo, kad ginklai yra paslepiami, kad vėliau galėtų būti paimti. Tėvas paprašė jam pargabenti porą automatinių šautuvų ir pistoletų.

Įspėjimas: įraše skamba necenzūrinė leksika.

Rusai vieni iš kitų vagia ir naktinio matymo prietaisus bei termovizorius. Jie yra brangūs, juos galima parduoti medžiotojams ar įvairiems ginkluotės entuziastams – ir juos lengva išvežti paslėptus šarvuotuose pėstininkų transporteriuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.