„Laukite ir drebėkite, pasigailėjimo nebus“: Ukraina kuria specialiąją tarnybą, kuris medžios civilių žudikus

Žurnalistas perspėjo prieš Ukrainos civilius smurtavusius rusus, kad jie visi bus rasti.

Ukrainos kariai, stovintys sargyboje masinėje Bučos kapavietėje, čia besilankant Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen.<br> AP / Scanpix nuotr.
Ukrainos kariai, stovintys sargyboje masinėje Bučos kapavietėje, čia besilankant Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen.<br> AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 7:20 PM

Žurnalistas Dmitrijus Gordonas pamatė Ukrainoje kariaujančių Rusijos karių dosjė. Anot jo, Ukrainos specialiosios tarnybos ruošiasi surasti visus, susijusius su Ukrainos žmonių genocidu – ir likviduoti arba surengti parodomąjį teismą. Apie tai jis kalbėjo interviu su televizijos laidų vedėju Vasilijumi Golovanovu „YouTube“ kanalo „Ukraina 24“ eteryje.

Žurnalistas teigė, kad Ukrainos karinė žvalgyba, bendradarbiaudama su šalių partnerių karine žvalgyba, gavo visus dokumentus, susijusius su asmenimis, atvykusiais į Ukrainos teritoriją.

„Man pavyko susipažinti su šiais dokumentais. Tai yra pilna dosjė apie kiekvieną asmenį“, – sakė D.Gordonas.

Pasak žurnalisto, dosjė sudaro pavardė, vardas, tėvavardis, data, gimimo metai ir vieta, asmens karinis numeris, ginklo numeris, šeimyninė padėtis, kuriose užsienio šalyse jis buvo.

„Mane šokiravo faktas, kad beveik nė vienas iš eilinių seržantų ir kareivių nebuvo niekur išvykęs iš šalies. Retai kas iš karininkų vykdavo į Egiptą, dar rečiau į Turkiją, o nedaugelis brigadų vadų kartais skrisdavo į Tailandą“, – sakė jis.

Dmitrijus Gordonas kreipėsi į susirinkusius iš Rusijos sakydamas, kad visi, kurie tyčiojosi iš civilių Ukrainoje, bus rasti.

„Tegul nelieka taikių svajonių. Visi, kurie žudė civilius ir tyčiojosi iš kariškių, laukite, drebėkite. Mes dabar kuriame galingą specialiųjų tarnybų skyrių, kuris, kaip ir „Mossad“, susidoros su visais, kurie tyčiojosi iš ukrainiečių“, – sakė žurnalistas.

Anot D.Gordono, ukrainiečiai „pasieks juos bet kurioje pasaulio vietoje“. Yra du tolimesnės įvykių eigos variantai: fizinis sunaikinimas – likvidavimas – arba parodomieji teismai Ukrainoje.

„Ruoškitės visi! Visi, kurie siuntė siuntinius, grobė, visi žino, kur ir kokiais adresais“, – perspėjo jis.

Dmitrijus D.Gordonas kalbėjo apie jūrų pėstininkų brigadą iš Kaspijsko, su kurios dokumentais susipažino.

„Skaičiau – rusiškos pavardės, daug ukrainiečių, turiu pripažinti. Toliau ateina dagestaniečiai, beveik visa brigada. Perskaičiau tokį dokumentą – visi buriatai, mažai rusų. Neturiu nieko prieš dagestaniečius ir buriatus, bet Buriatija, Tuva, Dagestanas yra skurdžiausi ir subsidijuojami regionai Rusijoje. Šauktiniai buvo verbuojami iš skurdžiausių kaimų, kur jie nematė nė cento“, – sakė jis.

Pasak Dmitrijaus Gordono, šių karių dieninis mokestis yra „pora rublių, bet jiems buvo leista plėšti“.

„Daryk, ką nori. Ir nesigailėk šitos patrankų mėsos. Tada jų tėvams duos gerus pinigus ir jie sakys: na, gerai, tavo sūnus nužudytas, jis mirė už Putiną, štai pinigai. Žmonėms, kurie šioje naftos ir dujų šalyje gyvena skurde, tai bus didžiulė pagalba“, – sakė jis.

Kartu žurnalistas patikslino, kad tokias išmokas gaus ne visi žuvusiųjų artimieji – nes daugelis karių turės „dingusių be žinios“ statusą, kiti esą dalyvavo pratybose.

D.Gordonas pridūrė, kad Rusijos kariai, kurie buvo išsiųsti kariauti į Ukrainą, taip pat daugiausia buvo iš labai skurdžių kaimų. Jo tvirtinimu, sąrašuose beveik nėra karių iš Maskvos, Sankt Peterburgo, Samaros, Jekaterinburgo ir Novosibirsko.

„Netingėjau ir pasižiūrėjau į geografiją, domėjausi. Ilgai studijavau šiuos sąrašus: dar reikia visa tai sutvarkyti, tai kruopštus darbas. Bet iš didžiųjų miestų, kur žmonės būtų matę civilizacijos, beveik nieko nėra“, – sakė jis.

Dmitrijus Gordonas mano, kad šie vaikinai, atsidūrę sąlygose, kuriose jiems viskas leidžiama, o jų žiaurumas skatinamas komandomis, prarado ryšį su realybe ir vykdė žiaurumus: „Kas buvo niekas, tas taps viskuo. Iš skurdo ir š... vadai ragina, sako, daryk ką nori, tai tavo trofėjai. Na, viskas, kas gyvuliška, pabunda viduje“.

D.Gordonas dar kartą pabrėžė, kad Ukrainos žvalgyba žino visus Rusijos kariuomenės duomenis.

„XXI amžius, ačiū Dievui, nėra 1941-ieji. Yra kameros, britų žvalgyba dirba iš kosmoso taip, kad gali sėdėti restorane, paskaityti valgiaraštį, o tada tau parodys dideliu šriftu, ką žiūrėjai – jie tikrai tai gali, mato viską“, – apibendrino žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.