Ukrainoje randama sudužusių Rusijos naikintuvų su priklijuotais civiliniais GPS imtuvais

JK gynybos sekretorius Benas Wallace'as teigia, kad Ukrainoje randama sudužusių Rusijos naikintuvų su elementariais vartotojiškais GPS imtuvais, „priklijuotais prie prietaisų skydelių“ – nes jų pačių įmontuotos navigacijos sistemos yra labai prastos.

 JK gynybos sekretorius Benas Wallace'as teigia, kad Ukrainoje randama sudužusių Rusijos naikintuvų su elementariais vartotojiškais GPS imtuvais (asociatyvinė iliustr.)<br> lrytas.lt mont.
 JK gynybos sekretorius Benas Wallace'as teigia, kad Ukrainoje randama sudužusių Rusijos naikintuvų su elementariais vartotojiškais GPS imtuvais (asociatyvinė iliustr.)<br> lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2022, 11:05 AM

Pirmadienį kalbėdamas Nacionaliniame armijos muziejuje Londone, B. Wallace'as pagerbė žuvusiųjų Antrajame pasauliniame kare atminimą ir pavadino Rusijos invaziją į Ukrainą „beprasmiška ir savanaudiška“.

Jis pridūrė, kad esama įrodymų, leidžiančių manyti, jog dėl invazijos į Ukrainą Rusijos karinė technika buvo nustumta iki ribos.

„Buvo rasta GPS imtuvų, priklijuotų prie numuštų rusų „Su-34“ prietaisų skydelių, kad pilotai žinotų, kur jie yra, nes jų pačių sistemos buvo prastos kokybės, – sakė jis. – Rezultatas – nors Rusija turi daug artilerijos ir šarvuočių, kuriuos mėgsta demonstruoti, ji negali jų panaudoti jungtinių ginklų manevrams ir tiesiog griebiasi masinio apšaudymo“.

„Su-34“ pirmą kartą buvo pagamintas Sovietų Sąjungoje dešimtojo dešimtmečio pradžioje, tačiau vis dar yra vienas iš pagrindinių Rusijos naikintuvų.

Ukraina pasidalijo gausiais įrodymais apie tai, ką ji teigia esant Rusijos bandymais lopyti senos karinės įrangos problemas ir apeiti įrangos trūkumą.

Praėjusį mėnesį Ukrainos kariai demonstravo, jų teigimu, rusišką droną, kuris buvo apklijuotas lipniąja juosta ir prie jo buvo pritvirtintas įprastas plastikinio butelio dangtelis. Kovo mėnesį Ukrainos kariai mūšio lauke rado išmestus, kaip atrodė, 1978 m. Rusijos kariuomenės tvarsčius.

Kaip lrytas.lt jau rašė anksčiau, JAV prekybos sekretorė Gina Raimondo pareiškė, kad JAV taikomos sankcijos verčia Rusiją kai kuriuose kariniuose įrenginiuose naudoti kompiuterinius lustus iš indaplovių ir šaldytuvų.

Parengta pagal „Business Insider“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.