Ukrainos išminavimas gali trukti iki 10 metų

Po Rusijos invazijos Ukrainos teritorijose smarkiai išaugo išminavimo mastai. Norint pašalinti pavojingus sprogmenis, gali prireikti iki dešimties metų, remdamasi Ukrainos telemaratonu praneša „RBC-Ukraina“.

 Po Rusijos invazijos Ukrainos teritorijose smarkiai išaugo išminavimo mastai.<br> 123rf nuotr.
 Po Rusijos invazijos Ukrainos teritorijose smarkiai išaugo išminavimo mastai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2022, 4:21 PM

„Palyginus su laikotarpiu iki Rusijos invazijos, išminavimo darbų mūsų šalies teritorijoje apimtys išaugo beveik dešimt kartų. Iš viso nuo karo pradžios Valstybinė nepaprastųjų situacijų ministerija patikrino apie 20 000 hektarų teritorijos, išvežė ir nukenksmino daugiau kaip 103 000 minų ir šaudmenų, iš jų apie 2 000 įvairaus kalibro aviacinių bombų“, – sakė Valstybinės nepaprastųjų situacijų ministerijos pirotechnikos darbų ir humanitarinio išminavimo organizavimo vadovas Olegas Bondaras.

Paklaustas apie uždraustus šaudmenis, kuriuos gelbėtojams teko paimti, SES atstovas sakė, kad tokių atvejų būta daug. „Naudojamos raketų sistemos su kasetiniais elementais, kurios kelia labai didelę grėsmę civiliams gyventojams“, – teigė O.Bondaras.

Jis pridūrė, kad pasaulio bendruomenė nepalieka Ukrainos vienos: daugelis šalių atsiliepė į ukrainiečių kvietimą ir yra pasirengusios įtraukti savo komandas į Ukrainos žemės valymą.

Parengta pagal rbc.ua

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.