JAV pareigūnai susirinkime parodė neatpažintų skraidančių objektų vaizdo įrašus

Naktį danguje virš karinio jūrų laivyno laivo blykčiojantys trikampiai ir akimirksniu pro reaktyvinį lėktuvą praskriejęs rutulys – tik dalis filmuotos medžiagos, kuri antradienį buvo parodyta JAV įstatymų leidėjams pirmojo per daugiau nei 50 metų susirinkimo dėl Neatpažintų skraidančių objektų (NSO) metu.

 Viename vaizdo įraše žalioje naktinio matymo akinių šviesoje mirga ryškus trikampis.<br>  Department of Defence nuotr.
 Viename vaizdo įraše žalioje naktinio matymo akinių šviesoje mirga ryškus trikampis.<br>  Department of Defence nuotr.
 Kitame vaizdo įraše, nufilmuotame iš karinių mokymų zonoje skrendančio lėktuvo pilotų kabinos, matyti, kaip pro lėktuvą pralekia balta blykstė.<br> Department of Defence nuotr.
 Kitame vaizdo įraše, nufilmuotame iš karinių mokymų zonoje skrendančio lėktuvo pilotų kabinos, matyti, kaip pro lėktuvą pralekia balta blykstė.<br> Department of Defence nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 12:51 PM

JAV Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto Kovos su terorizmu, žvalgyba ir ginklų platinimu pakomitetis antradienio rytą priėmė JAV karinio jūrų laivyno žvalgybos direktoriaus pavaduotojo Scotto Bray'aus ir JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojo žvalgybai ir saugumui Ronaldo Moultrie parodymus. R. Moultrie vadovauja Pentagono Oro objektų identifikavimo ir valdymo sinchronizavimo grupei (AOIMSG), kuri nuo šio amžiaus pirmojo dešimtmečio pradžios tiria „dažnus ir nuolatinius“ neatpažintus oro reiškinius (Unidentified Aerial Phenomena, UAP).

S. Bray'us ir R. Moultrie įstatymų leidėjams pateikė dviejų skirtingų NSO/UAP vaizdo įrašus: vienas iš jų – paslaptingas reginys, kuris, jų manymu, buvo paaiškintas, o kito paaiškinti kol kas nebuvo įmanoma.

Viename vaizdo įraše žalioje naktinio matymo akinių šviesoje mirga ryškus trikampis – S. Bray'aus teigimu, tai dalis vaizdo įrašo, kurį prieš kelerius metus darė JAV karinio jūrų laivyno laivas. Nors tuo metu reginio kilmės paaiškinti nebuvo galima, neseniai buvo pastebėtas panašus vaizdas ir prieita išvados, jog tuo metu nepaaiškinamas objektas tikriausiai buvo JAV karinis dronas arba bepilotis orlaivis.

„Dabar esame pagrįstai įsitikinę, kad šie trikampiai susiję su tame regione skraidančiomis bepilotėmis orlaivių sistemomis, – sakė S. Bray'us. – Trikampis susiformuoja, kuomet šviesa pereina per naktinio matymo akinius, o vėliau ją užfiksuoja fotoaparatas“.

Jis pridūrė, kad tai nereiškia, jog visų matytų matytų NSO kilmę galima paaiškinti.

Kitame vaizdo įraše, nufilmuotame iš karinių mokymų zonoje skrendančio lėktuvo pilotų kabinos, matyti, kaip pro lėktuvą pralekia balta blykstė.

„Negaliu paaiškinti, koks konkrečiai tai objektas“, – sakė S. Bray'us.

Iš vaizdo įrašo suprasti galima nedaug, nes blykstė praskrieja akimirksniu, tad įstatymų leidėjai net ir pabandę sustabdyti vaizdo įrašą vis tiek negalėjo įvardinti, kas tai buvo. S. Bray'us pridūrė, kad tokių staigiai praskriejančių objektų pasitaiko neretai, tačiau trūksta didelės raiškos duomenų, todėl NSO ištirti gan sudėtinga.

Antradienio susirinkimas surengtas todėl, nes beveik prieš metus buvo paskelbta Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuro ataskaita apie NSO – joje nustatyta, kad nuo 2004 m. daugiau kaip 140-ies reginių taip ir nebuvo galima paaiškinti. Ataskaitoje taip pat padaryta išvada, kad trūksta įrodymų, leidžiančių teigti, jog reginius galima sieti su užsienio ar nežemiškomis technologijomis, tačiau daugeliu atvejų tai vis dėlto buvo apčiuopiami objektai, tačiau ne JAV kilmės.

„Šių priminių išvadų ir laikomės“, – sakė S. Bray'us.

Parengta pagal „The Independent“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.