Rusų pulkininkas propagandinėje pokalbių laidoje: situacija tik blogės, visas pasaulis prieš mus

Rusijos atsargos pulkininkas Michailas Chodarionokas valstybinėje propagandinėje pokalbių laidoje pirmadienį nusprendė pasiūlyti šiek tiek realizmo – „nereikėtų ryti informacinių raminamųjų“.

 M. Chodorionokas papasakojo, kas iš tikrųjų nutiko Rusijai ir kas dar nutiks.<br> Laidos įrašo stopkadras.
 M. Chodorionokas papasakojo, kas iš tikrųjų nutiko Rusijai ir kas dar nutiks.<br> Laidos įrašo stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 9:33 AM

Laidoje „60 minučių“ didelę Vladimiro Putino gerbėją Olgą Skabejevą M. Chodorionokas nusprendė pamokyti papasakodamas, kas iš tikrųjų nutiko Rusijai ir kas dar nutiks.

„Atvirai, situacija mums tik blogės“, – teigė M. Chodarionokas, pasakodamas, kad Ukraina gali mobilizuoti nors ir milijoną vyrų. Jis teigė, kad iki šiol Ukrainai iškilo tik viena problema – kaip tuos vyrus apginkluoti. Tačiau dabartinis lendlizo susitarimas su JAV, kuris greitai bus priimtas, ir Vakarų parama šią problemą išsprendžia.

„O kaip dėl profesionalumo?“, – paklausė laidos vedėja. M. Chodarionokas, kuris, beje, kadaise baigė vieną iš elitinių Rusijos karo mokyklų, jai atsakė, kad net nėra prasmės apie tai diskutuoti, kai tiek daug žmonių nori ginti savo šalį.

Atsargos pulkininkas ir karinis analitikas aiškino, kad teiginys, jog profesionalūs kariai būtinai yra geresni, tėra mitas. Šauktinį nuo profesionalo skiria tik parašas ant sutarties. Svarbiausia mokymai, o su jais problemų nebus, kai ukrainiečiai taip nori gintis.

„Noras ginti tėvynę egzistuoja Ukrainoje – jie kovos iki paskutinio, – teigė M. Chodarionokas. – Mums svarbiausia turėti karinio-politinio realizmo. Jei jį peržengsime, istorijos realybė trenks taip, kad nežinosime, kas trenkė. Nežvanginkit raketų į Suomijos pusę, dėl Dievo meilės, dabar tai jau juokinga. Didžiausias mūsų karinės-politinės pozicijos trūkumas yra tai, kad esame visiškoje geopolitinėje vienatvėje. Ir kad ir kaip nenorėtume to pripažinti, praktiškai visas pasaulis yra prieš mus. Mums reikia išeiti iš šios situacijos“, – aiškino atsargos pulkininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?