Ukrainietiškas „mossadas“ jau veikia? Papasakojo, kas vykdo sprogdinimus Rusijoje

Į Izraelio „Mossad“ panaši tarnyba Ukrainoje jau egzistuoja. Ir būtent todėl Rusijoje griūva tiltai, kuriais gabenamos atsargos Rusijos karių grupei Donbase. Apie tai interviu žurnalistui Dmitrijui Gordonui pareiškė Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka.

 Į Izraelio „Mossad“ panaši tarnyba Ukrainoje jau egzistuoja – apie tai interviu žurnalistui Dmitrijui Gordonui pareiškė Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka.<br> 123rf / AFP iliustr., lrytas.lt mont.
 Į Izraelio „Mossad“ panaši tarnyba Ukrainoje jau egzistuoja – apie tai interviu žurnalistui Dmitrijui Gordonui pareiškė Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka.<br> 123rf / AFP iliustr., lrytas.lt mont.
 Belgorodo naftos bazėje kilęs gaisras.<br> AFP / Scanpix stopkadras.
 Belgorodo naftos bazėje kilęs gaisras.<br> AFP / Scanpix stopkadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2022, 9:40 PM

„Toks dalinys jau yra, jis jau veikia. Ir jūs matote šio darbo rezultatus. Mes to neviešiname, bet matome, kaip dažnai [Rusijoje] įvyksta dujų sprogimai, geležinkelių gedimai, kaip patys griūna reikalingi tiltai Belgorodo srityje, Kursko srityje, per kuriuos gabenami tankai, kuras, atsargos rusų karių grupei Donbase. Tokie daliniai buvo visada, tiesiog dabar jie pradėjo veikti visu pajėgumu“, – aiškino VRM vadovo patarėjas.

Jis pažymėjo, kad norinčių būti šiame būryje yra labai daug.

„Visi, kurie kurie neteko savo bendražygių, savo šeimų narių, jie nori būti čia“, – teigė jis.

„Mossad“ yra Izraelio užsienio žvalgybos ir slaptųjų operacijų tarnyba, dirbanti Izraelio saugumo interesais.

Sprogimai Rusijoje

Balandžio 1 dieną Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Belgorodo srityje nukrito neva „iš Ukrainos paleistas“ sviedinys. Dėl sprogimo naftos bazėje kilo gaisras, kuris sunaikino keletą naftos rezervuarų.

Ukrainos gynybos ministerija paneigė Rusijos Federacijos pareiškimą ir atsakė, kad ukrainiečių gynėjai neturi nieko bendra su nepaprastąja situacija Belgorodo mieste. Aukšti pareigūnai įvardijo dvi tikėtinas naftos bazės sprogimo priežastis – įsibrovėlių nerūpestingumą arba bandymą nuslėpti kažkieno korupciją. Anot Ukrainos kariškių, jie neturi informacijos, kad sprogime dalyvavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, balandžio 25 d., Brianske taip pat nugriaudėjo sprogimai. Netrukus vietinėje naftos bazėje, taip pat karinio dalinio teritorijoje kilo gaisras.

Po kurio laiko Briansko srities vyriausybės spaudos tarnyba patvirtino gaisrą naftos bazėje – tačiau neįvardijo jo priežasties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.