Išmanūs pagalbininkai turintiems alergijas: nuo simptomų atpažinimo iki oro taršos stebėjimo

Alergijos gali išties erzinti, o esant itin dideliam jautrumui – net sukelti pavojų gyvybei. Įvairių alergijų atpažinimui, kontroliavimui ir kovai su simptomais pasitelkite išmanias programėles. Jos veikia kaip padėjėjas, nurodantis, ko reikėtų vengti ir kaip turėtumėte elgtis, kad simptomai būtų kuo lengvesni.

 Alergijos gali išties erzinti, o esant itin dideliam jautrumui – net sukelti pavojų gyvybei.<br> Pexels nuotr.
 Alergijos gali išties erzinti, o esant itin dideliam jautrumui – net sukelti pavojų gyvybei.<br> Pexels nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-27 12:43

„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius pateikia keletą mobiliųjų programėlių, kuriose naudojamos naujausios technologijos, suteikiančios daugybę reikalingos informacijos alergijas turintiems žmonėms – nuo žiedadulkių indekso iki patiekaluose esančių alergenų.

Pasyfo„ – lietuvių ir tarptautinės mokslininkų komandos sukurta programėlė padeda išvengti žiedadulkių keliamos alergijos. Atsisiuntę aplikaciją, joje galėsite žymėti individualius alergijų simptomus, vesti dienoraštį, pranešti savo buvimo vietą, o aplikacija perspės apie galimą alergenų pavojų. Platforma siūlo dvi galimybes: bendrąją ir personalizuotą alergijos rizikos prognozę. Pirmuoju atveju užtenka įdiegti programėlę mobiliajame įrenginyje. Norintieji gauti asmeniškai sugeneruotą informaciją, turėtų ne tik parsisiųsti programėlę, bet ir užsiregistruoti integruotame dienoraštyje. Aplikacija išsiskiria tuo, kad informacija yra pateikiama moksliniais tyrimais pagrįstais duomenimis, originaliais matavimais ir unikaliu simptomų prognozės modeliu. Čia taip pat rasite enciklopediją apie labiausiai alergizuojančius augalus.

WebMD: Symptom Checker„ programėlėje rasite daugybę pagalbinių funkcijų alergiją turintiems žmonėms. Aplikacijoje esančiame žurnale galite kasdien registruoti simptomus ir stebėti kūno reakciją. Čia pateikiama daug informacijos apie alergenus, sutinkamus namų aplinkoje, lauke ir maiste. Aplikacijoje integruoti įrankiai suteikia galimybę pasitikrinti simptomus, gauti įspėjimus ir priminimus apie vaistų vartojimą. Vartotojai čia taip pat gali rasti įvairių straipsnių, pristatymų ir vaizdo įrašų apie alergijas, gydymą bei gydytojų patvirtintus patarimus.

IQAir AirVisual | Air Quality„ aplikacijoje realiuoju laiku pateikiami ir prognozuojami daugiau nei 10 tūkst. pasaulio miestų oro taršos duomenys. Užterštas oras gali suaktyvinti simptomus, tad alergiškiems žmonėms patartina nuolat sekti kokybės rodiklius. Čia rasite gana tikslią 7 dienų orų prognozę, išsamius duomenis apie aplinkoje esančius teršalus, temperatūrą ir drėgmę. Aplikacija pateikia daug naudingų sveikatos rekomendacijų, kaip elgtis, kad išvengtumėte oro taršos poveikio.

mySymptoms Food Diary„ – šis dienoraštis padeda vartotojams sekti savo sveikatos būklę ir nustatyti alergiją sukeliančius maisto produktus, stebint mitybą bei simptomus. Aplikacijoje galima žymėti suvartojamą maistą, žarnyno būklę, stresą, miegą ir nuotaiką. Programėlėje galite lengvai pildyti dienoraštį – įsiminti mėgstamiausius maisto produktus ir pridėti pasirinktus simptomus. Dienoraščio analizė leidžia pastebėti dėsningumus, atsirandančius tarp jūsų mitybos ir pasireiškusių simptomų.

Find Me Gluten Free„ aplikacija puikiai pasitarnaus keliaujantiems – čia rasite restoranų, kavinių, barų ar parduotuvių, kuriose siūloma maisto be glitimo. Atsisakiusiems ar netoleruojantiems glitimo labai paprasta rasti naują restoraną, nes vos keliais bakstelėjimais galima ieškoti naujų vietų pagal norimą meniu, konkretų adresą arba buvimo vietą. Programėlėje taip pat pateikiami kavinių kontaktai, lankytojų įvertinimai ir atsiliepimai, tad išsirinkti bus daug lengviau. Čia esantys įrankiai suteikia galimybę pasižymėti restoranus, kuriuos norite aplankyti ar net rezervuoti staliuką neišeinant iš aplikacijos.

SkinSafe„ išsami odos gaminių ingredientų duomenų bazė leis sužinoti naudojamų priemonių sudėtį ir padės išvengti nepageidaujamų odos alergijų. Tiksliai žinodami, kas yra jūsų pasirinktuose produktuose, galėsite apsaugoti savo odą nuo cheminių medžiagų, dirgiklių ir alergenų. Aplikacijoje galima ieškoti jūsų odai tinkamiausių produktų, taip pat suteikiama galimybė sukurti asmeninį mėgstamiausių priemonių sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?