Įspūdinga reakcija: rusai panaudojo itin pavojingą ginklą, bet ukrainiečiai iškart pateikė atsaką

„Sunkioji ugniasvaidžio sistema – net su aktyviosiomis ausinėmis labai triukšminga. Neįsivaizduoju, kas vyksta toje vietoje, kur pataiko jos raketa. Šalia griaunamojo termobarinio efekto tai ir šimtu procentų demoralizuojantis efektas“, – prieš kamerą išdidžiai pasakoja rusų portalo „Izvestije“ žurnalistas Semionas Ereminas, po kelių akimirkų nuo tada, kai iššauna Ukrainos laukuose stovinti „TOS-1“ sistema.

 Netrukus po rusiško termobarinio ginklo šūvio šį užgriūna ukrainiečių artilerijos ugnis.<br> lrytas.lt mont.
 Netrukus po rusiško termobarinio ginklo šūvio šį užgriūna ukrainiečių artilerijos ugnis.<br> lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2022, 2:38 PM, atnaujinta Jun 7, 2022, 11:05 AM

Tačiau vos po 50 sekundžių pasimato pirmosios į „TOS-1“ nutaikytos ukrainietiškos raketos dūmų uodega, o po 130 sekundžių rusų grupė sprunka slėptis, nes „TOS-1“ lokaciją užgriūna ukrainiečių artilerijos ugnis.

Po ukrainiečių atakos kareiviai traukiasi iš pozicijų ir žurnalistas nebe taip drąsiai tęsia pasakojimą paminėdamas, kad atsakomosios ugnies esą ir reikėjo laukti, nes „kaip galima sakyti, artilerinė sistema „TOS-1“ yra artimos kovos sistema, kuri muša stipriai, bet netoli, todėl dabar greitai susipakuojame ir traukiamės“.

Vaizdo siužetas baigiasi epizodu, kaip rusų kareiviai nervingai bėga link automobilio, žurnalistas praneša apie tai, kad iš pozicijų traukiasi ir TOS-1, ir ukrainiečių artilerija smogia dar kartą – kaip pakomentuoja S.Ereminas, „visai šalia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.