Ukraina turi „planą B“: nauja sąjunga su JK ir Lenkija „kardinaliai pakeis situaciją“ kare su Rusija

Andrejus Piontkovskis įsitikinęs, kad reikšmingą pagalbą Ukrainai gali suteikti ne tik JAV.

 Ukraina turi „planą B“: nauja sąjunga su JK ir Lenkija „kardinaliai pakeis situaciją“ kare su Rusija.<br> Lrytas.lt koliažas
 Ukraina turi „planą B“: nauja sąjunga su JK ir Lenkija „kardinaliai pakeis situaciją“ kare su Rusija.<br> Lrytas.lt koliažas
Borisas Johnsonas ir Volodymyras Zelenskis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Borisas Johnsonas ir Volodymyras Zelenskis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Andrzejus Duda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Andrzejus Duda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Volodymyras Zelenskis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Volodymyras Zelenskis.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Borisas Johnsonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Borisas Johnsonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 18, 2022, 2:10 PM

Jei Ukrainos netenkins Vakarų parama, teks pereiti prie „plano B“. Jame pagrindinį vaidmenį vaidins Didžioji Britanija ir Lenkija, mano rusų publicistas A. Piontkovskis.

Šią nuomonę jis išreiškė 24 kanalui.

A. Piontkovskis patikslino, kad turi omenyje Didžiosios Britanijos ministro pirmininko Boriso Johnsono planą, kuris anksčiau siūlė trijų šalių karinę koaliciją apsaugoti Vakarus nuo Rusijos Federacijos.

„Karine prasme britų ir lenkų aviacijos dalyvavimas kovinėse operacijose gali būti lemiamas“, – mano analitikas.

„Manau, kad britai bus pasirengę istorinį mūšį dėl Anglijos 1940 metais perkelti į mūšį dėl Ukrainos, dalyvaujant britų, lenkų ir ukrainiečių lėktuvams. Tai kardinaliai pakeis situaciją ore“, – pridūrė jis.

A. Piontkovskio teigimu, jei Jungtinė Karalystė dalyvaus konflikte, pasikeis ir situacija JAV.

„Todėl stringančios Vakarų paramos atveju, jei bus siunčiami kažkokie neaiškūs signalai, o Podoliako sąrašas nebus patenkintas, turime pereiti prie antrojo plano. Manau, kad Lenkija ir JK bus tam pasiruošusios“, – sakė jis.

„Taip, lenkams Ukrainos nugalėjimo variantas yra nacionalinė katastrofa. Tokia įvykių raida yra visiškas NATO bejėgiškumo įrodymas, todėl Lenkija taps kitu Vladimiro Putino taikiniu. Savo ruožtu JK jau pasiruošusi perimti laisvojo pasaulio lyderio vaidmenį ir išgelbėti pasaulį nuo katastrofos. Šios šalys bus pasirengusios parūpinti savo lėktuvus ir taip nuspręsti mūšio baigtį“, – aiškino jis ir pridūrė, kad Lenkijos ir Didžiosios Britanijos aviacija „paprasčiausiai nuleis“ rusus.

A. Piontkovskio teigimu, tokiais mąstymais jis JAV nenurašo. Jų tvirta palaikymo linija išlieka. Tačiau tuo pat metu verta turėti ir išsakyti „planą B“, nes tai yra realus variantas Ukrainos pralaimėjimo grėsmės atveju, pridūrė jis.

Atkreipkite dėmesį, kad jau anksčiau Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas priešinosi pasaulio lyderiams, pastūmėjusiems Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį sudaryti blogą taikos susitarimą su A. Putinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.