Rusijos propaganda skelbia, kad ukrainiečiai pradėjo rinkti pinigus atominei bombai

„Ukrainiečiai pradėjo rinkti aukas branduolinei bombai, kurią jie, matyt, nori numesti ant Rusijos ir sukelti branduolinį karą“, – tokią naujieną paskelbė Rusijos šaltinis tsargrad.tv.

 Rusai rašo, kad Ukrainos socialiniuose tinkluose pasklido itin neįprastas pranešimas, kurio autorius kviečia visus savo tautiečius ir simpatizuojančius užsieniečius prisidėti prie branduolinės bombos kūrimo.<br> 123rf iliustr.
 Rusai rašo, kad Ukrainos socialiniuose tinkluose pasklido itin neįprastas pranešimas, kurio autorius kviečia visus savo tautiečius ir simpatizuojančius užsieniečius prisidėti prie branduolinės bombos kūrimo.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2022, 8:45 AM

Rusai rašo, kad Ukrainos socialiniuose tinkluose pasklido itin neįprastas pranešimas, kurio autorius kviečia visus savo tautiečius ir simpatizuojančius užsieniečius prisidėti prie branduolinės bombos kūrimo.

Tsargrad.tv rimtu tonu svarsto, kad tai greičiausiai yra apgaulinga schema, nes Ukraina negalės pasigaminti savo branduolinio ginklo net ir gavusi paramą iš viso pasaulio, o šaliai, kuri dalyvauja vykstančiame ginkluotame konflikte, niekas neparduos branduolinės bombos, nes tai yra tiesioginis kelias į planetos sunaikinimą.

„Tačiau verta pažymėti, kad ukrainiečiai jau anksčiau už aukas yra pirkę ginklus. Pavyzdžiui, birželį savanoris Serhijus Prytula paskelbė, kad surinkta 500 mln. grivinų trims bepiločiams „Bayraktar“ įsigyti. Be to, Vakarų žiniasklaida neseniai pranešė apie naują pasipelnymo schemą: Ukrainos kariai siūlo užsieniečiams už pinigus ant ukrainietiškų šaudmenų užrašyti asmeninę žinutę – žinutę, kuri vėliau skries į rusus“ – rašoma svetainėje.

Rusiškame straipsnyje taip pat cituojama vieno „Telegram“ kanalo žinutė, kurioje su karingu patosu skelbiama, kad kalbos apie branduolinį ginklą liudija esą beviltišką Kijevo režimo padėtį.

„Ukrainos savanoriai (sukčiai) paskelbė aukų už branduolinę bombą rinkimo akciją.

Net politikai taip akivaizdžiai nemelavo ukrainiečiams. Nes teoriškai vienintelis būdas, kaip Ukraina gali gauti branduolinę bombą, yra tapti [tokios] taikiniu. O jei šalis ir toliau kapstysis po ukronacizmą ir provokuos visus tarptautinius veikėjus, neaišku, iki ko tai prives. Ir taip, ji [bomba] bus visiškai nemokama, nereikia rinkti aukų.

Tačiau apskritai, jei tokios temos keliamos Ukrainoje, tai aiškiai rodo beviltišką Kijevo režimo būklę. Nesibaigiantis melo srautas, į kurį įsitraukė ekspertai iš visų Vakarų, nesugebėjo perrašyti paprastos tikrovės, kuri paaiškėjo „vietoje“, – rašoma prorusiškoje žinutėje.

Akivaizdu, kad iliustracijoje pateikiamoje ekrano nuotraukoje – interneto juokelis, memas, pasidalintas kaip socialinio tinklo „Facebook“ istorija („Facebook Story“) – tačiau susidaro įspūdis, kad Rusijos naujienų šaltiniai kiekvieną informacinį vienetą stengiasi išnaudoti propagandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.