Prie Maskvos – galingas sprogimas: į orą išlėkė karinė bazė, sunaikinta daugybė ginkluotės, yra žuvusių

Netoli Maskvos įvyko keista katastrofa – prasidėjus gaisrui į orą išlėkė nemažai rusiškos prieštankinės amunicijos.

 Netoli Maskvos įvyko keista katastrofa – prasidėjus gaisrui į orą išlėkė nemažai rusiškos prieštankinės amunicijos (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf iliustr.
 Netoli Maskvos įvyko keista katastrofa – prasidėjus gaisrui į orą išlėkė nemažai rusiškos prieštankinės amunicijos (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2022, 9:12 AM

Birželio 22 d., kilo gaisras Rusijos gynybos ministerijos pagrindinio raketų ir artilerijos direktorato Rusijos arsenale (karinio dalinio numeris – 55443). Netrukus sprogo amunicijos sandėlis, esantis Barsovo kaime (Vladimiro sritis). Apie tai pranešė žurnalistas Romanas Cymbaliukas, remdamasis kariniu šaltiniu.

Dėl gaisro prasidėjo amunicijos detonacija, dėl kurios buvo sunaikinta keli šimtai prieštankinių sistemų, taip pat joms skirti sviediniai. Šaltiniai praneša, kad žuvo mažiausiai trys Rusijos kareiviai. Anot Rusijos žiniasklaidos, vėliau Barsovo kaimo karinio dalinio šaudmenų sandėlyje įvykusio sprogimo aukų skaičius išaugo iki 5 žmonių.

Daugelio karinių ekspertų manymu, amunicijos sandėlių gaisrai daro didelę žalą Rusijos puolimo galimybėms Donbase. „The Kyiv Independent“ žurnalistas Ilja Ponomarenko savo „Twitter“ puslapyje pareiškė, kad per pastarąsias kelias dienas Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino apie 20 karinių objektų giliai Rusijos pajėgų užnugaryje Donbase.

„Tik per pastarąsias kelias dienas (ar savaitę) Ukrainos pajėgos sunaikino apie 20 karinių objektų giliai Rusijos užnugaryje Donbase – didelius amunicijos sandėlius, štabus ir pan., kas yra labai pastebima“, – pažymėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.