Populiarus rusiškas satyrinis serialas prakalbo rimtai: kas, jei Rusiją panorėtų denacifikuoti Kinija?

Jau daugiau nei du dešimtmečius kuriamas animacinis satyrinis serialas suaugusiesiems „Masiania“ gerai žinomas tiek Rusijoje, tik už jos ribų – ir turi didelę rusakalbių gerbėjų armiją. Nuo 2001 m. animatorius Olegas Kuvajevas (nuo 2006 m. gyvenantis Izraelyje) pasakoja linksmas ir taiklias istorijas apie chuliganišką mergiotę Masianią ir jos artimųjų nuotykius Sankt Peterburge – tačiau naujausia serija smarkiai skiriasi nuo kitų.

 Naujausiame „Masianios“ epizode pagrindiniams herojams tenka slapstytis Kinijai užpuolus Rusiją.<br> Ekrano nuotr.
 Naujausiame „Masianios“ epizode pagrindiniams herojams tenka slapstytis Kinijai užpuolus Rusiją.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2022, 1:54 PM

O.Kuvajevas, jau seniai kritikuojantis V. Putino eros valdžią, šįkart sukūrė epizodą, mirgantį itin tamsiomis emocinėmis spalvomis: pagrindinė herojė Masiania su savo vyru Chriundeliu ir vaikais Sankt Peterburge atsibunda nuo sprogimų: Kinija užpuolė Rusiją.

Panika, bėgimas, slapstymasis rūsiuose ir metro – o galiausiai ir Kinijos prezidento kalba, kurioje jis pareiškia, kad kinai ateina vaduoti rusus nuo fašizmo, ir kad apskritai, tokia tauta kaip rusai, neegzistuoja ir jos niekada nebuvo.

Ir nors visa tai atrodo tarsi taikli satyra, rasti vietų, kur pavyktų nusišypsoti, ne taip ir lengva: naujausioji serija įtaigiai perteikia tragiškus įvykius Ukrainoje, o kaip epizodo pabaigoje taikliai pareiškia ir pati Masiania, „žmones nuo gyvūnų skiria empatijos jausmas. Tai gebėjimas užjausti“.

Kaip rašoma serijos aprašyme, ši serija „skirta tiems, kurie dėl kažkokios baisios klaidos remia Rusijos ir Ukrainos karą“.

Per dvi dienas nuo pasirodymo naujausią „Masianios“ seriją sužiūrėjo jau 2,3 milijono žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.