Pasiektas rekordas: ukrainiečiai susprogdino karinį rusų sandėlį, buvusį už 95 kilometrų

Luhansko srityje susprogdintas dar vienas Rusijos kariuomenės sandėlis su okupantų amunicija: ukrainiečių raketos iki objekto skriejo 95 km. Vietos gyventojai praneša, kad Rusijos kariniuose sandėliuose prasidėjo amunicijos detonavimas.

 Luhansko srityje susprogdintas dar vienas Rusijos kariuomenės sandėlis su okupantų amunicija: ukrainiečių raketos iki objekto skriejo 95 km.
 Luhansko srityje susprogdintas dar vienas Rusijos kariuomenės sandėlis su okupantų amunicija: ukrainiečių raketos iki objekto skriejo 95 km.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2022, 7:25 PM

Liudininkai ir toliau socialiniuose tinkluose skelbia vaizdo įrašus ir nuotraukas iš naktinių sprogimų Oleksandrivkos ir Metalisto kaimuose (šiaurinis Luhansko priemiestis). Ukrainos kariuomenė oficialių pareiškimų dėl sprogimus Luhanske dar nepateikė, tačiau socialinių tinklų auditorija neabejoja, kad sprogimai – Ukrainos artilerijos darbo rezultatas.

Savo ruožtu prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius savo „Facebook“ paskyroje pažymėjo, kad sandėlių sprogimas buvo HIMARS smūgio rezultatas.

„Tradiciškai Rusijos kariai Luhanske šalia dislokavo karinį dalinį ir amunicijos sandėlį. Net neįsivaizduoju šio geros valios gesto pasekmių. „Antroji pasaulio armija“ stumiama 200 metų atgal mažo, gražaus HIMARS“, – sakė jis.

Pastebėtina, kad tas taškas Luhanske yra gerokai nutolęs nuo fronto linijos – o tai reiškia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos disponuoja raketomis, galinčiomis šaudyti iki 100 km atstumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.