Už Mariupolį keršija pati gamta: Rusijos miestą, iš kurio į Ukrainą kilo bombonešiai, užpuolė skėriai

Rusijos Krasnodaro krašte pasirodė skėriai, kurie Primorsko-Achtarų regione prie Juodosios jūros naikina pasėlius. Vietos valdžios institucijos įspėja, kad vabzdžiai puola vis didesnius plotus.

 Rusijos Krasnodaro krašte pasirodė skėriai, kurie Primorsko-Achtarų regione prie Juodosios jūros naikina pasėlius (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
 Rusijos Krasnodaro krašte pasirodė skėriai, kurie Primorsko-Achtarų regione prie Juodosios jūros naikina pasėlius (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2022, 4:32 PM

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad vietos valdžia nežino, kaip išspręsti šią problemą, nes kovoti su kenkėjais chemiškai negali: vietovės, kurias puola skėriai, yra potvynių zonoje ir ten yra ganyklos, tad tokią procedūrą draudžia įstatymai.

Vietos valdžios institucijos skambina pavojaus varpais, kad dėl upių išdžiūvimo skėrių maitinimosi teritorija plečiasi, ir dabar lervos nusėda ten, kur anksčiau to nebūdavo.

Ukrainos Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka socialiniame tinkle rašė, kad skėriai užpuolė miestą Primorsko-Achtarsko rajone, iš kurio oro uosto kasdien kyla Donecko sritį bombarduojantys lėktuvai.

„Būtent iš čia pakilo lėktuvai, kurie numetė bombas ant mūsų Dramos teatro ir gimdymo namų. Taigi dabar šį prakeiktą miestą puola koviniai ukrainiečių skėriai. Tiesiog invazija, dėl kurios jie nieko negali padaryti. Pati gamta keršija už Mariupolį“, – rašė jis.

Parengta pagal „Poland Posts“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.