Kvailumo viršūnė: pirkti dronus Rusijos kariuomenei atvažiavo į NATO šalį, dabar laukia teismo nuosprendžio Gresia iki penkerių metų kalėjimo

Rusijos Federacijos Pskovo srityje gyvenančiam estui už bandymą išvežti iš Estijos teritorijos Rusijos kariuomenei skirtus dronus gresia iki penkerių metų kalėjimo – apie tai praneša vietos žiniasklaida.

 Rusijos Federacijos Pskovo srityje gyvenančiam estui už bandymą išvežti iš Estijos teritorijos Rusijos kariuomenei skirtus dronus gresia iki penkerių metų kalėjimo.<br> 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
 Rusijos Federacijos Pskovo srityje gyvenančiam estui už bandymą išvežti iš Estijos teritorijos Rusijos kariuomenei skirtus dronus gresia iki penkerių metų kalėjimo.<br> 123rf iliustr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2022, 6:31 PM

Estijos saugumas sulaikė dvigubą Rusijos Federacijos ir Estijos pilietybę turintį vyrą, bandžiusį iš šalies teritorijos į Rusiją išgabenti komercinius bepiločius orlaivius. Estijos valdžios institucijos mano, kad vyras vėliau norėjo perduoti bepiločius orlaivius Rusijos kariuomenei. Estijoje tai įvertinta kaip parama „užsienio valstybės agresijos aktui“. Už tai vyrui gresia iki penkerių metų kalėjimo.

Plačiau ir spalvingiau šią istoriją nušvietė nepriklausomas žurnalistas Arkadijus Babčenko.

„Labiausiai vertinu žmonių intelektą. Susipažinkite – dainuojantis sunkvežimių vairuotojas Vladimiras Šilovas. Estijos pilietis, gyvena Rusijos Federacijos Pskovo srities Pečioros mieste. (Beje, iš Estijos ją atėmė bolševikai).

Vladimiras Šilovas ne tik dainuoja ir vežioja krovinius, bet ir užsiima visuomenine veikla.

Pavyzdžiui, Vladimiras savo „Vkontakte“ paskyroje nusprendė surinkti pinigų kvadrokopteriams, paremti Rusijos kariuomenę – ypač savo gimtąją 76-ąją Pskovo diviziją“, – pasakoja A.Babčenko.

„Iš esmės mūsų kariuomenė yra gerai aprūpinta, bet... Atvirai kalbant, Rusijoje mums daug ko trūksta. Mes neturime tokios supermodernios įrangos kaip NATO, įskaitant dronus, – parašė Vladimiras ir pradėjo rinkliavą, pasakoja žurnalistas. – Pskovo gyventojai pritarė šiai idėjai. Pinigai buvo surinkti. Vladimiras nuvyko pirkti dronų. Į Estiją. Dėvėdamas marškinėlius su užrašu „Aš esu rusas“.

Pasienyje jį iškart pasitiko Estijos saugumo tarnyba.

„Dabar jis sėdi Talino kalėjime, kartą per savaitę skambina žmonai ir mąsto apie tai, kad dabar turės atsėdėti penkerius metus už užsienio valstybės agresijos akto palaikymą, kuriuos galės skirti informaciniam raštingumui gerinti. O jo žmona dabar jo „Vkontakte“ paskyroje renka pinigus advokatui. Sako, nutiko kažkokia klaida“, – nurodo A.Babčenko.

„Iš žlungančios Europos Sąjungos persikėlęs į klestintį Pečioros miestą, vyras išvyko į NATO šalį pirkti dronų Rusijos kariuomenei ir apie tai savo „Vkontakte“ paskyroje papasakojo visam pasauliui. Dėvėdamas marškinėlius su užrašu „Aš rusas“. Ačiū, Vladimirai! Man patinka protingi žmonės, sakau jums“, – ironizuoja žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.