Išmaniųjų telefonų pardavimai Rusijoje – mažiausi per dešimtmetį

Kai kuriuose Rusijos miestuose iš parduotuvių lentynų dingo „Samsung“ išmanieji telefonai, ketvirtadienį pranešė žiniasklaidos priemonė RBC – o bendras išmaniųjų telefonų pardavimas pasiekė dešimtmečio minimumą, rašo „The Moscow Times“.

 Vakarų elektronikos gamintojai „Samsung“ ir „Apple“ anksčiau šiais metais sustabdė tiekimą į Rusiją.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Vakarų elektronikos gamintojai „Samsung“ ir „Apple“ anksčiau šiais metais sustabdė tiekimą į Rusiją.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2022, 11:20 AM, atnaujinta Jul 29, 2022, 11:21 AM

Kai kuriuose didžiuosiuose Rusijos miestuose pirkėjų prašoma laukti iki penkių dienų, kol telefonai bus pristatyti, teigia RBC.

Vakarų elektronikos gamintojai „Samsung“ ir „Apple“ anksčiau šiais metais sustabdė tiekimą į Rusiją. Nors Rusija įdiegė programą, pagal kurią leidžiama importuoti be prekių ženklų savininkų sutikimo, akivaizdu, kad iki šiol ji negalėjo užtikrinti pastovaus „Samsung“ gaminių srauto.

„Prie to prisideda sutrikusios logistikos grandinės, ribotas finansavimas tokiam tiekimui, sunkumai išmuitinant ir kitos priežastys“, – RBC sakė „Apple“ ir „Samsung“ didmeninio platintojo „Merlion“atstovė Tatjana Skokova.

Išmaniųjų telefonų trūksta nepaisant rekordiškai mažo išmaniųjų telefonų pardavimo.

Išmaniųjų telefonų pardavimai balandžio-birželio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo 30 proc. ir pasiekė 10 metų minimumą, antradienį pranešė Rusijos verslo dienraštis „Vedomosti“.

Laikraščio cituojami analitikai teigė, kad nuosmukį lėmė mažėjantis realusis darbo užmokestis ir kylančios išmaniųjų telefonų kainos, susidūrus su tiekimo problemomis.

Parengta pagal „The Moscow Times“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.