Rusų techniką naikina ir savadarbiai dronai: įspūdingai sučiupo užsimaskavusius okupantus

Savadarbiai ir modifikuoti dronai Ukrainoje mėto sprogstamuosius užtaisus ant rusų pajėgų – taip naikinama net užmaskuota okupantų technika.

 Savadarbiai ir modifikuoti dronai Ukrainoje mėto sprogstamuosius užtaisus ant rusų pajėgų.<br> YouTube vaizdo įrašo stopkadras. 
 Savadarbiai ir modifikuoti dronai Ukrainoje mėto sprogstamuosius užtaisus ant rusų pajėgų.<br> YouTube vaizdo įrašo stopkadras. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2022, 11:57 AM, atnaujinta Aug 4, 2022, 12:02 PM

Internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas užmaskuotos rusų technikos sunaikinimas savadarbiu ukrainietišku dronu. Pirmiausia dronas numetė bandomąjį sviedinį, kuris nukrito netoli vos matomo automobilio silueto. Tuomet pilotas pataisė drono padėtį ore ir numetė granatą tiesiai į taikinį – sprogimas buvo gana galingas.

„Maskuosiesi, nesimaskuosi – nuo ​​mūsų nepasislėpsi. Sveiki atvykę į pragarą!“, – į Rusijos kariuomenę kreipėsi Ukrainos ekspertai.

Skelbiama, kad panaudotas dronas „R18“. Tai – specialiai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms sukurtas aštuonių rotorių dronas, galintis pakelti 5 kg svorį. Ore toks dronas išsilaiko iki 40 minučių, jo tikslumo pakanka, kad būtų galima įmesti užtaisą per atvirą tanko liuką.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.