Teigia, kad rusai į karinę brigadą jau renka kalinius, turinčius teistumą už sunkius nusikaltimus

Dėl didžiulių karinio personalo nuostolių per „specialiąją karinę operaciją“ ir kandidatų, atrinktų tarnauti Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariniuose daliniuose, nenoro vykti į Ukrainos teritoriją, į kadaise elitinę 45-ąją Specialiųjų pajėgų brigadą priimami nusikaltėliai, anksčiau turėję ar turintys teistumą už sunkius nusikaltimus, teigia žurnalistas Romanas Cymbaliukas.

 Teigia, kad rusai į karinę brigadą jau renka kalinius, turinčius teistumą už sunkius nusikaltimus.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Teigia, kad rusai į karinę brigadą jau renka kalinius, turinčius teistumą už sunkius nusikaltimus.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2022, 8:18 AM

O kaip rašo Ukrainos naujienų šaltinis unian.net, Rusijos Federacija tęsia slaptą mobilizaciją, kad papildytų savo kariuomenę naujais kareiviais. Pirmenybė teikiama nacionalinių respublikų gyventojams.

Anot „Unian“, Tai rodo JAV Karo tyrimų instituto (ISW) atlikta analizė.

Yra žinoma apie papildomų savanorių batalionų įdarbinimą ir kūrimą Rusijos regionuose. Buriatijos regioninės administracijos pirmininko pavaduotojas Piotras Mordovskis sakė, kad liepos 13 d. respublika sankcionavo vienkartinę 100 tūkst. rublių išmoką visiems Baikalo savanorių bataliono naujokams.

„Buriatijos Respublika šiuo metu renka vidurinį išsilavinimą turinčius vyrus į batalioną. Vietos leidinys pranešė, kad Novosibirsko srities gubernatorius Andrejus Travnikovas liepos 11 d. įsakė suformuoti atsargos batalioną, kuris dalyvaus „specialiojoje operacijoje“, tačiau neužsiminė apie perkėlimą į Ukrainą“, – rašė ISW.

Ukrainos karinės žvalgybos tarnybos atstovas Vadimas Skibickis anksčiau sakė, kad Rusija formuoja dar vienas smogiamąsias pajėgas netoli Ukrainos ir planuoja tai užbaigti iki rugpjūčio vidurio.

Jis pažymėjo, kad šalis agresorė neįgyvendino savo planų dėl slaptos mobilizacijos ir 16 savanorių batalionų sukūrimo. Daliniai turėjo būti dislokuoti beveik visuose Rusijos Federacijos regionuose. Remiantis patvirtintais duomenimis, liepos viduryje buvo suformuoti aštuoni batalionai.

Ukrainiečiai teigia, kad jų ginkluotosios pajėgos jau likvidavo daugiau kaip 40 000 okupantų ir tūkstančius vienetų priešo įrangos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.