Luhansko separatistai pradėjo konstruoti „šarvuočius – frankenšteinus“

Socialinio tinklo „Twitter“ profilyje „Ukraine Weapons Tracker“ paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas savotiškas „frankenšteinas“ – jį karinės pajėgos sukūrė laikinai okupuotoje Luhansko srities teritorijoje. Separatistai ant traktoriaus „MT-LB“ važiuoklės sumontavo bokštelį iš „BMP-1 IFV“ ir taip gavo savotišką rankomis konstruotą kovos mašiną. Jos ginkluotę sudaro 73 mm patranka ir 7,62 mm kulkosvaidis.

 Separatistai ant traktoriaus „MT-LB“ važiuoklės sumontavo bokštelį iš „BMP-1 IFV“.<br> Twitter nuotr.
 Separatistai ant traktoriaus „MT-LB“ važiuoklės sumontavo bokštelį iš „BMP-1 IFV“.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2022, 7:19 PM

Šio įrašo komentaruose kiti socialinių tinklų vartotojai pridėjo nuotraukų – iš jų matyti, kad rusai ant „MT-LB“ važiuoklės bokštelius iš „BMP-1“ montuoja gana dažnai.

Ekspertų nuomone, iš to galima padaryti dvi išvadas:

Pirmoji – prorusiškoms pajėgoms pritrūko „įprastų“ pėstininkų kovos mašinų, tokių kaip „BMP-1“ ar „BMP-2“. Naudojantis šiomis mašinomis turėtų būti atstatomi 1-ojo ir 2-ojo armijos korpuso dalinių patirti nuostoliai, tačiau mašinų trūksta, todėl tenka lipdyti tokius frankenšteinus.

Antra, prorusiškos pajėgos išvystė naują „sporto šaką“ – nurinkinėja bokštelius iš savo pėstininkų kovos mašinų, kurias anksčiau sunaikino Ukrainos kariuomenė.

Niekaip kitaip neįmanoma paaiškinti, iš kur separatistai surinko tiek daug „BMP-1“ bokštelių, ir kodėl jų kiekis toks, jog „galima juos pardavinėti“.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.