Kariškiai atskleidė, koks yra pats galingiausias ginklas, kurį šiandien turi Ukraina

Galingiausias ginklas, kurį šiandien turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos, yra „Tochka U“. Jis garsėja savo galia ir gali pataikyti į itin toli esančius taikinius.

 Galingiausias ginklas, kurį šiandien turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos, yra „Tochka U“.<br> Wikimedia Commons.
 Galingiausias ginklas, kurį šiandien turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos, yra „Tochka U“.<br> Wikimedia Commons.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-19 20:04

Apie tai interviu metu „TSN“ interneto svetainei pasakojo šaukiniais „Dynamo“ ir „Klever“ pasivadinę vadai, dirbantys įvairiose Ukrainos fronto dalyse.

Kariuomenės teigimu, šis kompleksas gali pasiekti priešą, esantį už 120 kilometrų.

„Mes nedirbame su mažais taikiniais arba taikiniais, į kuriuos galima pataikyti artilerija ir dronais. Daugelis žmonių nurašė „Tochka U“. Tai nėra modernus ginklas, tačiau jis veiksmingas. Būtent „Tochka U“ užtikrina priešo logistikos tinklų sunaikinimą. Kai per dieną ar savaitę išvažiuoja keli traukiniai, jis iš karto gabenamas į frontą“, – komentavo „Dynamo“ ir „Klever“.

Jie patikslino, kad raketa balistinė ir skrenda kontroliuojama trajektorija.

„Jei meteorologinės sąlygos ją nukreipia nuo trajektorijos, ji valdoma savo vairų pagalba, grįžta į savo trajektoriją ir dėl to gali tiksliai pataikyti į taikinį. Ne veltui šis ginklas vadinamas taškiniu. Jis tikrai tiksliai pataiko!“ – sako kariškiai.

Mažiausias nuotolis – 20 kilometrų, šį atstumą raketa įveikia per 55 sekundes. Didžiausias, 120 kilometrų, atstumas įveikiamas per 4 minutes ir 24 sekundes.

„Amunicijos sandėliai, degalų ir naftos sandėliai, aerodromai – visa tai „Tochka U“ darbas. Rizikuodami mes priartėjame prie priešo kuo arčiau ir jį pasiekiame“, – apie savo darbą pasakoja kariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.