Rusai mūšio lauke naudoja pripučiamas oro gynybos sistemas – atskleidė, kokia to priežastis

Ukrainos produktyvumas kovojant su Rusijos priešlėktuvine gynyba gan didelis, dėl to priešas priverstas griebtis pripučiamų technologijų.

 Ukrainos produktyvumas kovojant su Rusijos priešlėktuvine gynyba gan didelis, dėl to priešas priverstas griebtis pripučiamų technologijų.<br> Defense Express nuotr.
 Ukrainos produktyvumas kovojant su Rusijos priešlėktuvine gynyba gan didelis, dėl to priešas priverstas griebtis pripučiamų technologijų.<br> Defense Express nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2022, 10:02 AM, atnaujinta Aug 19, 2022, 10:04 AM

Rusų okupantai nuolat bando suklaidinti ukrainiečius, kad šie nežinotų, kiek iš tikrųjų oro gynybos sistemų okupantai laiko užgrobtose Ukrainos teritorijose ir Rusijos Federacijos bei Baltarusijos pasienio teritorijose. Todėl nuolat naudoja priešlėktuvinių raketinių sistemų maketus, jų nuotraukas ir vaizdo įrašus platina socialiniuose tinkluose kaip neva „patikimus duomenis“.

Apie tai pasakojo Ukrainos ginkluotųjų oro pajėgų atstovas spaudai pulkininkas Jurijus Ignatas duodamas interviu žurnalistės Janinos Sokolovos žiniasklaidos projektui.

Tokie „triukai“, kaip pabrėžė J.Ignatas, netrukdo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariams sunaikinti priešo priešlėktuvinės gynybos sistemą. Vien neseniai buvo sunaikintos 15 priešo sistemų „S-300“.

O karinės oro pajėgos ypatingą dėmesį skiria duomenų apie faktinę priešo oro gynybos pajėgų sudėtį rinkimui. Karinių oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai pabrėžė, kad Ukrainos aviatoriai kasdien gauna patikimos informacijos apie rusų priešlėktuvinės gynybos sistemų ir priemonių išsidėstymą, ypač fronto zonose, laikinai okupuotose teritorijose, ypač Kryme, ir net Rusijos Federacijos ir Baltarusijos teritorijoje.

„Reikia pripažinti, kad rusai atsivežė labai daug tokios „technikos“, kaip „Buk-M1“, „Buk-M2“, „Tor“, „Pancyr“, „S-300“ ir „S-400“, – sakė Jurijus Ignatas.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.