Į atsargą išėjęs JAV generolas: Rusija šiuo metu ginasi, o Ukraina gali „pasirinkti, kur pulti“

Į atsargą išėjęs JAV generolas Markas Hertlingas šeštadienį pareiškė, kad Rusija šiuo metu ginasi, o Ukraina gali „pasirinkti, kur pulti“.

Karas Ukrainoje<br>AP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje<br>AP/Scanpix nuotr.
 Į atsargą išėjęs JAV generolas Markas Hertlingas.<br> Wikimedia Commons.
 Į atsargą išėjęs JAV generolas Markas Hertlingas.<br> Wikimedia Commons.
Karas Ukrainoje<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-08-22 12:32, atnaujinta 2022-08-22 12:42

„Ankstyvieji Rusijos tikslai viršijo jų galimybes. Tikslų sumažinimas nepadėjo. Dabar Rusija nuo didėjančios Ukrainos grėsmės ir išsiplėtusio partizaninio karo ginasi daugiau vietų. Ukraina perėjo prie puolimo ir gali pasirinkti, kur pulti. Rusija dabar ginasi“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė M.Hertlingas.

Į atsargą išėjęs generolas pridūrė, kad Rusijos „vadovavimas Rusijos pajėgoms yra prastas, kariai prastai apmokyti ir žemos moralės“, todėl nesugebėjo Ukrainoje vykdyti mišrių ginklų operacijų.

Vladimiro Putino kariuomenė per karą patyrė didelių nuostolių – JAV Gynybos departamento pareigūnas Colinas Kahlas anksčiau šį mėnesį apskaičiavo, kad Maskva per mažiau nei šešis mėnesius neteko iki 80 tūkstančių karių. Tuo tarpu Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pareiškė, kad Rusijos nesugebėjimas „įgyvendinti žemo lygio mūšio drausmės“ pastaruoju metu lėmė „prastą Rusijos pajėgų progresą“.

„Rusija įsitraukė į šią kovą galvodama, kad gali įvykdyti į „Desert Storm“ operaciją panašų puolimą, kuris bus baigtas per kelias dienas. Tai buvo kliedesys, – šeštadienį „Twitter“ puslapyje rašė M.Hertlingas. – Jiems trūko vadovavimo, mokymo ir įrangos, kad tai padarytų. Atsižvelgiant į Rusijos kultūrą ir sistemas, to išspręsti jiems nepavyks“.

M.Hertlingas pridūrė, kad Ukraina žino kai ką, ko, atrodo, nežino Rusija – negalima laimėti karo tik su artilerija ar aviacija. Tie ginklai gali pakeisti rezultatą ar paruošti mūšio lauką, bet vien apšaudymu nepavyks atgauti teritorijų. Ukraina žino, kad privalo manevruoti savo pajėgomis mišrių ginklų mūšiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.