Ukrainos kariškis papasakojo, kaip jo dalinys karo pradžioje sunaikino ištisą rusų technikos koloną

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas, tankų bataliono vadas Romanas Zui papasakojo apie mūšius su okupantais Charkovo srityje pirmosiomis karo su Rusijos Federacija dienomis.

 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas papasakojo apie mūšius su okupantais Charkovo srityje pirmosiomis karo su Rusija dienomis.<br> Defense Express nuotr.
 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas papasakojo apie mūšius su okupantais Charkovo srityje pirmosiomis karo su Rusija dienomis.<br> Defense Express nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 9:18 PM

Vasario 24 d. rytą R.Zui tankų batalionas gavo keletą kovinių užduočių: pirmiausia du tankų būriai išvyko sustiprinti brigados motorizuotąjį pėstininkų batalioną netoli Charkovo, dar keturi būriai turėjo paremti kitą batalioną Vesele – Kutuzivka – Staryj Saltiv gynybinėje linijoje.

Vasario 24–26 dienomis R.Zui vadovaujama likusi tankų bataliono dalis vykdė kovines užduotis Kupiansko ir Pečenijos apylinkėse. Vasario 26 d. Vesele kaimo apylinkėse dviem karininkų dalinio tankams pavyko iš priekio perimti „OMON“ pajėgų – rusų specialiosios policijos – koloną, važiavusią Charkovo link.

„Dėl to mano vaikinai pataikė į daugiau kaip 20 priešo technikos vienetų. Vienas šūvis – viena transporto priemonė. Ypač taikytasi į šarvuotus transporterius ir kitas šarvuotas ir ne šarvuotas transporto priemones, o tuo tarpu pėstininkai užklupo rusus iš užnugario ir viską sunaikino. Kova truko apie 30 minučių, o galiausiai iš šios kolonos liko tik metalo laužas“, – pasakoja R.Zui.

Kartu karininkas pažymi, kad jį labai nustebino okupantų veiksmai, ypač stebėjosi, kokią taktinę užduotį turėjo atlikti policijos lazdomis ginkluota specialiojo vidaus pajėgų būrio kolona:

„Jie net nenumanė, kad juos pasitiks Ukrainos ginkluotųjų pajėgų koviniai daliniai – štai kiek jie nežinojo tikrosios padėties. Galbūt jie iš tiesų tikėjosi, kad žmonės Charkovo srityje juos pasitiks kaip „išvaduotojus“, - svarstė karininkas.

Visai galimas daiktas, jog rusų kolona, apie kurią šiame pasakojime kalba karininkas, kaip matyti iš jo paminėtų detalių, iš tiesų ėjo kovoti ne su kariškiais, o su civiliais gyventojais.

Toliau pateiktame vaizdo įraše matyti transporto priemonių liekanos, daugelis jų – ne karinės, o policijos, kurias Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino kelyje į Charkovą.

Vaizdo įraše žurnalistas Andrijus Caplienka sako, kad be ne karinių transporto priemonių, kuriomis buvo vežama rusų policija, buvo naudojamos ir guminės kulkos, riaušių malšinimo skydai ir kita įranga, reikalinga civilių protestams Charkove malšinti.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.