„Apple“ pristatė šių metų naujienas: „iPhone 14“, naujos kartos „Apple Watch“ ir dar daugiau

Rugsėjo 7-oji – svarbi diena „Apple“ gerbėjams. Kaip ir kasmet, kompanija pristatė ilgai lauktus naujausius produktus. Šiemet naujienų sąraše – net keturi „iPhone 14“ išmaniųjų modeliai, naujos kartos „Apple Watch Series 8“ bei „Apple Watch Ultra“ laikrodžiai, o taip pat ir nauja belaidžių ausinių „AirPods Pro“ versija.

 „iPhone 14“.<br>  CNET nuotr.
 „iPhone 14“.<br>  CNET nuotr.
 „Apple Watch Ultra“.<br>   CNET nuotr.
 „Apple Watch Ultra“.<br>   CNET nuotr.
 „iPhone 14“ ir „iPhone 14 Plus“ kaina.<br>   CNET nuotr.
 „iPhone 14“ ir „iPhone 14 Plus“ kaina.<br>   CNET nuotr.
 „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ ekranų dydžiai.<br>   CNET nuotr.
 „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ ekranų dydžiai.<br>   CNET nuotr.
 „Apple Watch SE“ kaina.<br>   CNET nuotr.
 „Apple Watch SE“ kaina.<br>   CNET nuotr.
 „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ kaina.<br>   CNET nuotr.
 „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“ kaina.<br>   CNET nuotr.
 Naujos kartos „AirPods Pro“.<br> CNET nuotr.
 Naujos kartos „AirPods Pro“.<br> CNET nuotr.
 „iPhone 14 Pro“.<br>  CNET nuotr.
 „iPhone 14 Pro“.<br>  CNET nuotr.
 „Apple Watch Series 8“.<br>  CNET nuotr.
 „Apple Watch Series 8“.<br>  CNET nuotr.
 „Apple Watch Ultra“.<br>  CNET nuotr.
 „Apple Watch Ultra“.<br>  CNET nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Sep 7, 2022, 7:57 PM, atnaujinta Sep 7, 2022, 10:32 PM

Pristatymą tradiciškai pradėjo „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas – vadovas pasidžiaugė, jog kompaniją supa žmonės, siekiantys kurti technologijas, keičiančias gyvenimus.

T.Cookas teigė, kad šios dienos renginio akiratyje – trys įrenginių kategorijos. Tai – „iPhone“ telefonai, „Apple Watch“ laikrodžiai ir „AirPods“ ausinės.

„Apple Watch Series 8“

T.Cooko teigimu, šių metų laikrodžių versijos – geriausios, kokios tik yra buvusios.

Netrukus pristatytas „Apple Watch Series 8“. Nuo šiol jo ekranas didesnis, itin ryškus, o pats laikrodis – itin patvarus.

Šiemet daug dėmesio skirta sveikai moterų gyvensenai ir saugumui. Laikrodyje įmontuoti įvairūs jutikliai, padedantys gyventi sveiką gyvenimą. Temperatūros jutiklis leidžia moterims pasitikrinti, kada vyksta ovuliacija. Visa surenkama informacija prieinama tik naudotojui, „Apple“ šios informacijos matyti negali.

Nuo šiol „Apple Watch“ pats gali nustatyti, jei patekote į automobilio avariją ir apie tai įspėti jūsų artimuosius. Laikrodis taip pat nustato, į kokio pobūdžio avariją patekote. Ši funkcija veikia tik tuomet, kai vairuojate automobilį.

Pristatytos 4 naujos laikrodžių bei spalvos – mėnesienos, žvaigždžių šviesos, sidabrinė ir Product (RED). Nerūdijančio plieno modeliams – sidabrinė, auksinė ir grafito.

Pradinė laikrodžių kaina – 399 doleriai.

„Apple Watch SE“

Šio laikrodis turi visas pagrindines funkcijas, kurių gali prireikti vartotojui ir puikiai tinka naudoti šeimoje. Pradinė kaina – 249 doleriai.

„Apple Watch Ultra“

Pristatymo metu teigta, kad stengtasi sukurti laikrodį, tinkamą nuotykiams, atradimams ir ieškojimams. Tai – „Apple Watch Ultra“. Jo korpusas pagamintas iš aviacijoje naudojamo titano. Jo ekranas – didžiausias ir ryškiausias iš visų „Apple“ laikrodžių. Taip pat pridėtas ir naujas „Action“ mygtukas bei papildomas garsiakalbis.

Šio laikrodžio baterija po vieno įkrovimo veikia net 36 valandas.

Laikrodyje įmontuota ir sirena, kurią vartotojas gali įjungti, patekęs į nemalonią situaciją, ir perspėti šalia esančius.

Pristatyta ir nauja laikrodžio programėlė „Oceanic+“, skirta nardymu užsiimantiems vartotojams.

„Apple Watch Ultra“ modelių kaina – 799 doleriai.

„AirPods Pro“

T.Cooko teigimu, nuo šiol ausinės – nepakeičiamas kasdieninis kompanionas, o „AirPods Pro“ – populiariausias „Apple“ ausinių modelis. Netrukus vadovas pasidžiaugė galėdamas pristatyti pažangiausią kol kas ausinių modelį.

Naujosiose antros kartos „AirPods Pro“ ausinėse naudojamas „H2“ lustas. Pristatyta ir „Personalized Spatial Audio“ funkcija, kurią naudojant, muziką girdėsite neįtikėtinai suasmenintai. Nuo šiol garso izoliacija ausinėse net dvigubai stipresnė nei praėjusiame modelyje.

„Touch Control“ funkcija leidžia pirštais kontroliuoti girdimą garsą. Po vieno įkrovimo, muzikos klausytis galėsite net šešias valandas, o pilnai įkrovę ausinių dėklą – net 30 valandų.

Ausinių dėklo apačioje įmontuotas garsiakalbis. Dėklą įkrauti bus galima belaidžiu būdu.

Netrukus atėjo eilė pristatyti labiausiai lauktus vakaro įrenginius – naujuosius „iPhone 14“ modelius. Tai – „iPhone 14“ ir „iPhone 14 Plus“ bei „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“.

„iPhone 14“ ir „iPhone 14 Plus“

Pristatytos penkios telefono spalvos: mėnesienos, žvaigždžių šviesos, mėlyna, violetinė ir Product (RED).

Telefone – „A15“ lustas, kurį praėjusiais metais išvydome „Pro“ modeliuose. Tačiau „Apple“ teigia, kad jis – net 18 proc. spartesnis ir „greitesnis už konkurentus už bet kokią kainą“.

„Apple“ taip pat atnaujina ir telefono kamerą. Nuo šiol jame – 12 MP pagrindinė kamera su didesniu ir greitesniu jutikliu. Esant prastam apšvietimui, nuotraukos vis tiek bus puikios – net 49 proc. geresnės.

Kita kamera – „ultra-wide“ (itin plati). Priekinė kamera esant silpnam apšvietimui veiks net 38 proc. geriau.

„iPhone 14“, kaip ir „Apple Watch Series 8“, turės avarijų aptikimo funkciją.

Be to, naudodami „iPhone 14“, nukreipę telefoną į palydovą, galėsite išsiųsti skubios pagalbos žinutę. Ten, kur negalima pasiekti mobiliojo ryšio bokštų, „Apple“ jungsis su palydovais.

„Toks ryšys įmanomas tik tada, kai telefonas nukreiptas tiesiai į palydovą“, – sako pranešėjai. SOS programinė įranga nurodo, kur nukreipti telefoną ir kaip palaikyti ryšį, net kai palydovas juda.

Pranešimų siuntimo galimybės ribotos, geriausiu atveju žinutes galima išsiųsti tik per 15 sekundžių, o esant ten, kur daug medžių – per kelias minutes.

Be to, „Apple“ iš anksto užduos klausimus, pavyzdžiui, ar esate sužeistas, kurie vėliau bus išsiųsti pagalbos tarnyboms.

Jei keliaujate ilgame žygyje, taip pat per palydovą galite dalytis buvimo vieta.

Ši paslauga dvejus metus bus nemokama kartu su lapkričio mėn. pasirodysiančiu „iPhone 14“. „Apple“ nenurodo, kiek ji kainuos vėliau.

„iPhone 14“ kainuos 799 dolerius, o „iPhone 14 Plus“ – 899 dolerius.

„iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“

Naujasis „iPhone 14 Pro“ bando dar labiau išnaudoti telefono viršuje esančią juodą „išpjovą“ – jos kampuose nuo šiol matysite dar daugiau informacijos.

„iPhone 14 Pro“ ekrano dydis – 6,1 colio, o „Pro Max“ – 6,7 colio. Jo ryškumas siekia 1600 nitų.

Užrakintame ekrane visuomet matysite svarbiausią informaciją, nes telefonas nuo šiol palaiko „always on“ funkciją.

„Apple“ taip pat pristato naują „A16“ lustą, kuris, kaip teigiama, buvo sukurtas atsižvelgiant į energijos vartojimo efektyvumą, ekraną ir kamerą. Pasak „Apple“, lustas turi 16 mlrd. tranzistorių ir yra sukurtas naudojant 4 nm technologinį procesą, todėl yra greitesnis, o taip pat mažiau apkrauna bateriją.

Naujajame „iPhone 14 Pro“ – 48 MP kamera su „keturgubu pikselių jutikliu“. „Apple“ teigia, kad ši kamera net 65 proc. didesnė nei „iPhone 13 Pro“, jos židinio nuotolis – 24 mm.

Dėl to pagrindinė kamera 2 kartus geriau fotografuoja esant prastam apšvietimui. „Galite fiksuoti stulbinančias nuotraukas esant bet kokiam apšvietimui“, – sako pranešėjai.

Su nauja „iPhone 14 Pro“ funkcija „Apple ProRAW“ galėsite fotografuoti 48 mln. taškų raiška, kuri, kaip teigia bendrovė, leidžia gerokai labiau priartinti vaizdą.

Be to, „iPhone 14 Pro“ kamera – itin plati (ultra-wide), tad 3 kartus geriau fiksuoja šviesą ir žymiai geriau fotografuoja makro režimu.

„iPhone 14 Pro“ kaina – 999 doleriai. „iPhone 14 Pro Max“ – 1099.

Renginio transliaciją rasite čia:

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.