Ukrainos auksarankiai sujungė šarvuotį su patranka ir pagamino „savaeigę haubicą“

Ukrainos valstybinis dujų operatorius „Ukrtransgaz“ savo „Facebook“ puslapyje pranešė, kad vienas iš jo filialų sujungęs vikšrinį šarvuotį „MT-LB“ ir 100 mm buksyruojamą prieštankinę patranką „MT-12 Rapira“, pagamino „savaeigę haubicą“.

 Vienas iš  Ukrainos valstybinis dujų operatoriaus „Ukrtransgaz“ filialų, sujungęs vikšrinį šarvuotį „MT-LB“ ir 100 mm buksyruojamą prieštankinę patranką „MT-12 Rapira“, pagamino „savaeigę haubicą“.<br> „Ukrtransgaz“ nuotr.
 Vienas iš  Ukrainos valstybinis dujų operatoriaus „Ukrtransgaz“ filialų, sujungęs vikšrinį šarvuotį „MT-LB“ ir 100 mm buksyruojamą prieštankinę patranką „MT-12 Rapira“, pagamino „savaeigę haubicą“.<br> „Ukrtransgaz“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2022, 4:42 PM

Padaryti tokį dalyką paprašė Teritorinės gynybos padalinio kariai – bet daugiau informacijos neatskleidžiama.

Dujų bendrovės spaudos centras tik trumpai informavo, kad šeši meistrai prie šito neįprasto hibrido dirbo dvi savaites. Be to, dirbo ir grupė papildomų „specialistų iš profilinio universiteto“, kurie nurodė, kaip pakeisti „Rapiros“ šaudymo kampą ir padidinti šūvio atstumą 2–3 km.

Ataskaitos autoriai teigia, kad transporto priemonė jau praėjo visus reikiamus bandymus ir netrukus bus dislokuota „fronto linijoje prie Rusijos sienos“. Jie taip pat paminėjo, kad gavo dar du užsakymus tokiems „improvizuotiems savaeigiams pabūklams“.

Tai jau trečias atvejis, kai „MT-12“ bazė panaudojamas tokiu būdu. Pirmąjį atvejį šių metų rugpjūtį pademonstravo specialiųjų operacijų padalinio „Kraken“ kariai. Iš esmės tai buvo „vikšrinis vežimas“, tik įgulos nariams jame praktiškai nebebuvo vietos. Antrą tokią transporto priemonę su panašiais trūkumais tą patį mėnesį pademonstravo 59-osios mechanizuotosios brigados kariai.

Matyt, naujosios „modifikacijos“ kūrėjai apsvarstė visas problemas ir padarė taip, kad joje atsirastų vietos ir pabūklo operatoriams – tačiau konstrukto apsauga, deja, nėra labai įspūdinga, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.