JAV žvalgyba pranešė apie Rusijos branduolinio povandeninio laivo „Belgorod“ dingimą iš bazės Nerimauja, kad galėtų sukelti „branduolinį cunamį“

Spėjama, kad šis branduolinis povandeninis laivas ginkluotas torpedomis „Poseidon“. Šios torpedos turi branduolinę kovinę galvutę, kuri gali sukelti „branduolinį cunamį“. Apie tai praneša Censor.NET, remdamasis Italijos laikraščiu „La Repubblica“.

 Povandeninis laivas „K-329 Belgorod“ laikomas naujosios karo koncepcijos prototipu.
 Povandeninis laivas „K-329 Belgorod“ laikomas naujosios karo koncepcijos prototipu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 8:10 AM, atnaujinta Oct 4, 2022, 8:23 AM

Povandeninis laivas „K-329 Belgorod“ laikomas naujosios karo koncepcijos, kurią pastaraisiais metais, atslūgus įtampai su Jungtinėmis Valstijomis, sukūrė Vladimiro Putino admirolai, prototipu.

„Baiminamasi, kad jo misija – pirmą kartą išbandyti „Poseidon“ supertorpedas, dažnai vadinamas „Apokalipsės ginklu“, – rašo laikraštis.

Pasak „La Repubblica“, „Poseidon“ torpeda su branduoline kovine galvute gali sukelti „radioaktyvų cunamį“, galintį sunaikinti tokius didmiesčius kaip Niujorką ar Los Andželą – ir yra suprojektuota taip, kad neskleistų karščio bangos, kurią galėtų atpažinti NATO jutikliai.

Laikraščio teigimu, NATO išsiuntė žvalgybinę informaciją sąjungininkų vadams, nes baiminasi, kad Rusija gali išbandyti „Poseidon“ Juodosios jūros rajone.

Tačiau nepaisant perspėjimo, nedaug kas tikisi, kad supertorpeda bus paleista.

„Poseidon“ buvo kuriamos jau daugelį metų, o NATO pareigūnai nusiteikę skeptiškai. Manoma, kad kai kurie bandymai buvo atlikti dar 2015 m., tačiau iš „Belgorodo“ niekada nebuvo paleista nė viena raketa. Mažai kas tiki, kad supertorpedą jau galima pradėti eksploatuoti“, – rašo laikraštis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.