Įspėjo, kad Vladimiras Putinas gali imtis kosminių atakų

Pranešama, kad Vladimiras Putinas gali surengti ataką prieš Jungtinę Karalystę iš kosmoso, sugriauti jos ryšių sistemas ir izoliuoti ją nuo pasaulio, perspėjo Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų vadovas.

 V. Putinui gali kilti pagunda atakuoti palydovus – nes taip būtų išvengiama tiesioginio puolimo kitos šalies teritorijoje.<br> 123rf iliustr.
 V. Putinui gali kilti pagunda atakuoti palydovus – nes taip būtų išvengiama tiesioginio puolimo kitos šalies teritorijoje.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2022, 2:05 PM

Admirolas seras Tonis Radakinas nurodė, kad Rusijos prezidentas turi galimybes surengti ataką prieš GPS ir ryšių palydovus, kuri galėtų sukelti chaosą Vakaruose.

V.Putinas nuo karo Ukrainoje pradžios vasarį nuolat grasina Vakarų valstybėms – ir yra paskelbęs, kad būtų pasirengęs panaudoti branduolinį ginklą, idant apgintų Rusijos suverenitetą.

Padėtį paaštrino tai, kad Rusija oficialiai aneksavo keturis Ukrainos regionus – o tai reiškia, kad V.Putinas gali tvirtinti, jog išpuolis prieš tas žemes yra išpuolis prieš Rusiją, nors daugelis tarptautinės bendruomenės narių aneksijai ir nepritaria.

Seras T.Radakinas atkreipė dėmesį į visas galimybes, kurias V.Putinas galėtų panaudoti prieš Vakarus: pradedant sabotažiniais povandeniniais laivais bei branduolinėmis raketomis – ir baigiant informaciniu karu.

Nors V.Putino kariuomenė patyrė kelis žeminančius smūgius ir Ukrainoje buvo išvaduotos kelios okupuotos teritorijos, britų kariškis perspėjo nenuvertinti Rusijos pajėgumų.

„Jie turi pajėgumų kosmose. To pavyzdį matėme praėjusių metų pabaigoje, kai Rusija susprogdino kosmose objektą, sukėlusį didžiules nuolaužas, – laikraščiui „Telegraph“ sakė jis. – Rusija turi branduolinių pajėgumų, Rusija turi povandeninių pajėgumų.

Jis taip pat atkreipė dėmesį ir į „Nord Stream“ incidentus. Ir nors tiesiogiai nekaltino Rusijos, T.Radakinas pareiškė, kad „Rusija turi gebėjimų žlugdyti ir kitose srityse, be to, ką ji daro Ukrainoje, ką ji daro energetikos srityje ir ką ji daro šiuose diplomatiniuose bei informaciniuose mūšiuose“.

Praėjusiais metais Maskva išbandė antžeminę raketą, kuri susprogdino palydovą, skriejusį beveik 500 kilometrų aukštyje virš Žemės.

Tuo tarpu ataka prieš GPS sistemas galėtų sutrikdyti palydovinės navigacijos sistemų darbą ir sukelti rūpesčių tiek civiliams, tiek saugumo pajėgoms.

V. Putinui gali kilti pagunda atakuoti palydovus – nes taip būtų išvengiama tiesioginio puolimo kitos šalies teritorijoje.

Tačiau generolas teigė esąs įsitikinęs, kad Jungtinė Karalystė „įveiks spaudimą“, kurį Rusija bando daryti Vakarams.

Parengta pagal „Mirror“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.