Ukrainoje sunaikinta reta rusų kovos mašina su specialiu moduliu

Tarp įvairių tipų modernios rusiškos technikos Ukrainos fronte retai galima pamatyti pėstininkų kovos mašiną „BMP-2M“ su naujausiu patobulinimu – koviniu moduliu „Berežok“.

 Kai kurias „BMP-2M“ – kaip pavyzdžiui, šią – Ukrainos karinėms pajėgoms pavyko perimti.<br> „OperativnoZSU“ nuotr.
 Kai kurias „BMP-2M“ – kaip pavyzdžiui, šią – Ukrainos karinėms pajėgoms pavyko perimti.<br> „OperativnoZSU“ nuotr.
 „BMP-2M“ su koviniu moduliu „Berežok“.<br> V.V. Kuzmin nuotr.
 „BMP-2M“ su koviniu moduliu „Berežok“.<br> V.V. Kuzmin nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 14, 2022, 8:46 PM

Pirmieji vienetai buvo pastebėti dar šių metų balandžio-gegužės mėnesiais, tačiau kaip galima spręsti iš viešai prieinamų duomenų, jie nesulaukė tokio didelio dėmesio ir gana retai buvo naudojami realioje kovoje. Atvirųjų šaltinių žvalgybos (OSINT) bendruomenė „Oryx“ iki šiol suskaičiavo tik 9 Ukrainos pajėgų sunaikintus arba perimtus šios mašinos vienetus.

O toliau pateikta 92-osios mechanizuotosios brigados karių filmuota medžiaga gali būti pirmasis vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip ši kovos mašina dalyvauja realioje misijoje.

Kaip matyti, prireikė drono su nedidelėmis granatomis ir nemažai smūgių iš kelių krypčių, kad ši transporto priemonė būtų išvesta iš rikiuotės – ir tai pavyko padaryti, nes ji atsiskyrė nuo kolonos.

Galima prisiminti, kad 2019 m. Rusijos kariuomenėje pradėtas eksploatuoti „BMP-2M“ gavo naują bokštelį „Berežok“ su keturiais prieštankinių raketų „Kornet“ paleidimo įrenginiais, 30 mm automatiniu granatsvaidžiu „AG-17“, taip pat geresnį variklį „UTD-23“ ir naujus taikiklius: panoraminį ir termovizorinį.

Iš viso Rusijos kariuomenėje tarnauja tik kelios dešimtys „BMP-2M“ – taigi, Ukrainoje kovojančias šias mašinas galima pamatyti ne taip jau dažnai. Be to, atrodo, kad rusai tapo atsargesni atskleisdami tikrąją savo pažangiausių ginklų kovinę patirtį – ypač po nesėkmingo „IFV Terminator“ debiuto.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.