Rusija Ukrainoje neteko savo pažangiausios oro gynybos sistemos

Per kovas Ukrainoje iš rikiuotės buvo išvesta pažangiausia Rusijos žemė-oras raketų sistema.

Per pastarąsias kovas Ukrainoje iš rikiuotės buvo išvesta pažangiausia Rusijos žemė-oras raketų sistema.  <br> Wikimedia commons
Per pastarąsias kovas Ukrainoje iš rikiuotės buvo išvesta pažangiausia Rusijos žemė-oras raketų sistema.  <br> Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 19, 2022, 8:21 PM

Ukrainos kariai, pataikydami į multifunkcinį radarą, sudavė skausmingą smūgį oro gynybos sistemos „S-400“ kolonai, teigiama Rusijoje paskelbtame leitenanto Andrijaus Grakovo nekrologe.

Teigiama, kad A.Grakovas buvo daugiafunkcinio radaro, kuris priklauso „S-400“ oro gynybos sistemai, brigados nariu. Mūšio metu į A.Grakovo ir jo brigados valdomą kovinę mašiną pataikė raketa.

Tai, kad ši pažangi oro gynybos sistema buvo naudojama kovoje Ukrainoje, ganėtinai neįprasta. Galima daryti išvadą, kad šios sistemos naudojimas buvo skirtas apginti Rusijos kareiviams Chersono srityje, pietų Ukrainoje.

Remiantis naujienų agentūros TASS pranešimu, „S-400“ yra naujausia ilgojo ir vidutinio nuotolio žemė-oras raketų sistema, pradėta naudoti 2007 m. „S-400“ gali atakuoti taikinius esančius 30 km aukštyje ir nutolusius 400 km atstumu, net priešui intensyviai šaudant ir esant kitiems trukdžiams. Ši raketų sistema skirta naikinti strateginius ir taktinius orlaivius, sparnuotąsias ir balistines raketas bei hipergarsinius ginklus, taip pat ji gali būti naudojama kovojant prieš antžeminius objektus.

„S-400“ šiuo metu yra viena prieštaringiausiai vertinamų oro gynybos sistemų pasaulyje.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.