Rusijos programišiai surengė ataką prieš Izraelio parlamentą

Įsilaužėliai iš Rusijos atakavo Izraelio parlamento interneto svetainę po to, kai prezidentas Isaacas Herzogas pateikė įrodymus, kad Rusija naudoja Irane pagamintus bepiločius orlaivius, pranešė Izraelio TV „12 kanalas“ .

 Įsilaužėliai iš Rusijos atakavo Izraelio parlamento interneto svetainę po to, kai prezidentas Isaacas Herzogas pateikė įrodymus, kad Rusija naudoja Irane pagamintus bepiločius orlaivius.<br> 123rf iliustr.
 Įsilaužėliai iš Rusijos atakavo Izraelio parlamento interneto svetainę po to, kai prezidentas Isaacas Herzogas pateikė įrodymus, kad Rusija naudoja Irane pagamintus bepiločius orlaivius.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 1:46 PM

Kibernetinio saugumo specialistai sėkmingai atrėmė Rusijos programišių ataką prieš Kneseto svetainę, tačiau portalas kurį laiką buvo nepasiekiamas. Taip pat kilo problemų parlamentarams – jie kurį laiką negalėjo pasiekti savo darbinio e. pašto paskyrų.

Ataką surengė įsilaužėlių grupė „Killnet“, kuri, kaip manoma, yra artima Rusijos vyriausybei. Užpuolikai paliko žinutę, kurioje teigė, kad ataka – tai „atsakas“ į paramą Ukrainai.

Kibernetinio saugumo ekspertai mano, kad Rusija gali bandyti dar kartą atakuoti Izraelį. Pažymima, kad dabartinė ataka prieš Knesetą galėjo būti bandomoji, o pagrindinis smūgis bus suduotas vėliau.

Izraelio prezidentas I. Herzogas antradienį Atlanto taryboje pateikė daugybę Ukrainoje numuštų dronų nuotraukų, kurios atitiko Irane gaminamus modelius, rašoma organizacijos tinklalapyje.

„Tai tik ledkalnio viršūnė iš daugybės žvalgybinės informacijos, – sakė I. Herzogas apie įrodymus, kuriuos jis taip pat planuoja šią savaitę Vašingtone pristatyti JAV pareigūnams. – Tai leidžia manyti, kad Iranas dalyvauja kare Ukrainoje, kariauja prieš Ukrainos žmones ir sukelia didžiules kančias bei skausmą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.