Rusijos naujai mobilizuoti kareiviai apginkluojami apgailėtina ginkluote – tai žada problemas net pačiai Rusijai

Rusijos kariuomenės naujokų aprūpinimas seno modelio ginklais greičiausiai dar labiau apsunkins ir taip įtemptas Rusijos logistikos sistemas.

 Rusijos kariuomenės naujokų aprūpinimas seno modelio ginklais greičiausiai dar labiau apsunkins ir taip įtemptas Rusijos logistikos sistemas.<br> 123rf nuotr.
 Rusijos kariuomenės naujokų aprūpinimas seno modelio ginklais greičiausiai dar labiau apsunkins ir taip įtemptas Rusijos logistikos sistemas.<br> 123rf nuotr.
 AKM pirmą kartą buvo pradėti naudoti 1959 m.<br> Wikimedia commons.
 AKM pirmą kartą buvo pradėti naudoti 1959 m.<br> Wikimedia commons.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 31, 2022, 1:47 PM, atnaujinta Oct 31, 2022, 2:08 PM

Taip nurodo JK gynybos ministerija atnaujintoje žvalgybos informacijoje, paskelbtoje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Nuo spalio vidurio Rusija į fronto liniją Ukrainoje pasiuntė kelis tūkstančius naujai mobilizuotų rezervistų, kurie daugeliu atvejų yra apginkluoti tikrai prastai. Rugsėjį Rusijos karininkai buvo susirūpinę, kad kai kurie neseniai mobilizuoti rezervistai į Ukrainą atvyksta be ginklų“, – teigė ministerija.

Žvalgybininkai pridūrė, kad iš atvirų šaltinių nuotraukų matyti, jog tie šautuvai, kurie buvo išduoti mobilizuotiems rezervistams, paprastai yra „Kalašnikovo“ (rus. Автомат Калашникова модернизированный, AKM) šautuvai, kurie pirmą kartą buvo pradėti naudoti 1959 m.

„Tikėtina, kad daugelis jų yra vos tinkamos naudoti būklės, nes buvo blogai saugomi“, – teigė agentūra.

JK gynybos ministerija taip pat pažymėjo, kad „AKM“ šaudo 7,62 mm šoviniais, o Rusijos reguliarūs koviniai daliniai daugiausia ginkluoti 5,45 mm kalibro šautuvais „AK-74M“ arba „AK-12“.

„Rezervistų prijungimas prie „kontraktinių“ karių ir kovų veteranų Ukrainoje reikš, kad Rusijos logistai į fronto pozicijas turės gabenti ne vieno, o dviejų tipų šaulių ginklų šovinius. Tai greičiausiai dar labiau apsunkins ir taip įtemptas Rusijos logistikos sistemas“, – teigė agentūra.

Parengta pagal „Ukrinform“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.