Ukrainos prezidento žmona prašo IT darbuotojų pagalbos

Ukrainos pirmoji ponia antradienį ragino IT specialistus padėti jos šaliai, kuriant gyvybes gelbstinčias technologijas.

O.Zelenska.<br>AFP/Scanpix nuotr.
O.Zelenska.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos pirmoji ponia antradienį ragino IT specialistus padėti jos šaliai, kuriant gyvybes gelbstinčias technologijas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ukrainos pirmoji ponia antradienį ragino IT specialistus padėti jos šaliai, kuriant gyvybes gelbstinčias technologijas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 2, 2022, 3:28 PM

Olena Zelenska tūkstančiams investuotojų, verslininkų ir technologijų darbuotojų, susirinkusių į metinę technologijų konferenciją „Web Summit“ Portugalijoje, sakė, kad Rusija „pasitelkia technologijas terorui“.

Ji pademonstravo atvaizdų, parodančių dronų atakų padarinius Kyjive, ir paragino konferencijos dalyvius panaudoti savo įgūdžius pozityvioms permainoms.

Jos sutuoktinis, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, anksčiau šiais metais kaip holograma pasirodė keliuose technologijoms skirtuose renginiuose ir tiesiogiai kreipėsi į kompanijas prašydamas padėti atstatyti jo šalį su pažangia technologijų infrastruktūra.

O. Zelenska, kuri neseniai pasirodė keliuose renginiuose, o liepą kreipėsi į JAV Kongresą, sakė detalaus prašymo nepateiksianti ir vietoje to akcentavo technologijų vaidmenį per Rusijos invaziją į Ukrainą.

44 metų O. Zelenska, kuri pagal profesiją yra scenaristė, citavo tiriamosios žurnalistikos projekto „Bellingcat“ ataskaitą, kurioje teigiama, kad Rusijos IT darbuotojai aktyviai dalyvauja kare, ir ragino auditoriją rinktis priešingus dalykus.

„Tikiu, kad technologijos turėtų būti naudojamos siekiant kurti, gelbėti žmones ir jiems padėti, o ne juos naikinti“, – sakė ji.

Jos 15 minučių kalba buvo palydėta plojimais atsistojus.

„Web Summit“ organizatoriai anksčiau buvo įsivėlę į ginčą dėl kvietimų žmonėms iš žurnalistinės interneto svetainės „The Grayzone“, atspindinčios prorusiškas sąmokslo teorijas apie karą Ukrainoje.

Konferencija kvietimus atšaukė ir tuo išprovokavo didžiulį ginčą socialinėje žiniasklaidoje – vieni vartotojai tvirtino, kad tai žodžio laisvės pažeidimas, o kiti rėmė sprendimą.

Tris dienas truksiančioje Lisabonos konferencijoje turi dalyvauti apie 70 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.