Kodėl mokslas ir verslas neišspaudžia maksimalios naudos?

Lapkričio 10–11 dienomis KTU Aplinkos inžinerijos institutas kartu su „The Baltic University Programme“ (BUP) ir VšĮ „Mes darom“ kviečia į ketvirtąją tarptautinę konferenciją „Tvarus vartojimas ir gamyba: Kaip tai padaryti įmanoma“.

Pasauliui susiduriant su naujais iššūkiais tampa svarbu ieškoti kitokių tarpsektorinio bendravimo galimybių nei konkurencija ar pelno siekis.<br>„Pexels“ nuotr.
Pasauliui susiduriant su naujais iššūkiais tampa svarbu ieškoti kitokių tarpsektorinio bendravimo galimybių nei konkurencija ar pelno siekis.<br>„Pexels“ nuotr.
KTU Aplinkos inžinerijos instituto direktorė Prof. Dr. Žaneta Stasiškienė.
KTU Aplinkos inžinerijos instituto direktorė Prof. Dr. Žaneta Stasiškienė.
KTU Aplinkos inžinerijos institutas.
KTU Aplinkos inžinerijos institutas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 3, 2022, 1:02 PM

Pasauliui susiduriant su naujais iššūkiais tampa svarbu ieškoti kitokių tarpsektorinio bendravimo galimybių nei konkurencija ar pelno siekis. Sąmoningi verslai ir vartotojai ima įsisavinti tvarumo idėjas, organizacijos perima vertybinį modelį, imasi atsakomybės už socialines problemas. Vis dėlto, tobulėti dar tikrai yra kur.

„Mums trūksta platesnio, sistematiškesnio veikimo. Priežasties ir pasekmės analizės. Platesnio konteksto“, – pasakoja KTU Aplinkos inžinerijos instituto direktorė Prof. Dr. Žaneta Stasiškienė.

Šiomis dienomis žaliojo kurso sprendimai diegiami nepakankamai, atsižvelgiant į Europą supurčiusias krizes. Platesnis, sisteminis vertinimas suteiktų galimybes ne tik pasiekti ekologinių tikslų, bet ir kurti laimingų, išsilavinusių, pasiturinčių žmonių visuomenę. Ne visiems sektoriams būdingas gebėjimas ir polinkis bendradarbiauti, tačiau universitetas yra ta vieta, kur susitikti gali mokslas, verslas, politikai ir visuomenė.

„Turime puikių bendradarbystės pavyzdžių ne tik universiteto viduje. Šiais metais institutas pradėjo dirbti kartu su organizacija „Mes darom“, kuri visuomenėje iki šiol geriausiai buvo žinoma dėl aplinkos tvarkymo iniciatyvų. Tačiau matome daug rimtesnių bendro darbo galimybių ir perspektyvų“, – pažymi Ž.Stasiškienė.

Žinomos ir socialiai atsakingomis temomis užsiimančios organizacijos turi didelį potencialą daryti teigiamą poveikį, todėl universiteto turimi įrankiai ir kompetencijos gali prisidėti kuriant pačius inovatyviausius sprendimus. Būtent dėl to universitetai galėtų ir turėtų tapti susitarimo ir pokyčių pradžios centru.

„KTU Aplinkos inžinerijos institutas siekia imtis lyderystės vienyti verslą, visuomenines organizacijas, valstybinio sektoriaus atstovus ir verslininkus. Kuo greičiau visi susitarsime ir pamatysime bendradarbiavimo naudą, tuo daugiau laimėsime pasaulinėje konkurencinėje aplinkoje“, – įsitikinusi Ž.Stasiškienė.

Artėjančios konferencijos metu smulkiai bus vystomos globalių pokyčių temos ir ieškoma, kaip kiekvienas gali prisidėti.

Daugiau informacijos apie konferenciją ir registracija: scpconference.ktu.edu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.