Nenorite atiduoti pinigų tiems, kurie prekiauja Rusijoje? Tam telefone yra patogus sprendimas

Vasario 24 d. Rusijai pradėjus plataus masto invaziją į Ukraina, dalis pasaulio verslo kompanijų sureagavo griežtai ir savo veiklą šalyje agresorėje greitai sustabdė. Deja, yra ir tokių, kurios liko (ar buvo veiklą sustabdė, bet vėliau pratęsė) – ir tarp pastarųjų yra nemažai populiarių prekių ženklų.

 Taip viskas ir veikia – stovi parduotuvėje prie lentynos, suabejoji dėl prekės, išsitrauki telefoną, įsijungti „Telegram“, parašai pavadinimą – ir per trumpiau nei sekundę gauni atsakymą.<br> 123rf nuotr.
 Taip viskas ir veikia – stovi parduotuvėje prie lentynos, suabejoji dėl prekės, išsitrauki telefoną, įsijungti „Telegram“, parašai pavadinimą – ir per trumpiau nei sekundę gauni atsakymą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2022, 2:59 PM, atnaujinta Nov 8, 2022, 3:43 PM

Kaip pasitikrinti, ar pirkdami prekę neatiduodate pinigų kompanijai, kuri tuo pačiu prekiaudama Rusijoje ir joje mokėdama mokesčius, taip finansuoja karą Ukrainoje? Internete galima rasti įvairių būdų, bet jei telefone naudojate „Telegram“ programėlę, egzistuoja vienas paprastas ir patogus sprendimas.

Tai – kanalas „Boycott Russia“. Jame veikia pokalbių robotas, kuriam parašius prekės ženklą (tai gali būti tiek gamintojas, tiek produktas), jis patikrina sąrašą ir akimirksniu iškart pateikia atsakymą.

Taip viskas ir veikia – stovi parduotuvėje prie lentynos, suabejoji dėl prekės, išsitrauki telefoną, įsijungti „Telegram“, parašai pavadinimą – ir per trumpiau nei sekundę gauni atsakymą. Kai kuriais atvejais pasiūlomi net alternatyvūs prekių ženklų variantai.

Pokalbių roboto kūrėjai „iOS“ aplinkoje, turi išleidę ir programėlę, kuri tikrina pagal prekės barkodą.

Deja, „Android“ programėlės nėra.

Taip pat, deja, tokia paslauga neveikia atsidarius „Telegram“ naršyklėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.