„She Goes Tech“ vėl kviečia žengti į IT sritį: šią žiemą – nemokami mokymai dar 160 moterų

Siekdama paskatinti moteris įgyti žinių informacinių technologijų (IT) srityje ir vėliau joje pradėti karjerą, organizacija „Women Go Tech“ kartu su tarptautine IT kompanija „Accenture“ atidaro „She Goes Tech“ programos žiemos sezoną. Šįkart galimybę nemokamai iš pagrindų pakeisti savo gyvenimą turės 160 moterų Lietuvoje ir Latvijoje. Organizatoriai akcentuoja, kad dėl programos struktūros ji gali tapti puikia proga ir vaikus auginančioms mamoms.

 Siekdama paskatinti moteris įgyti žinių informacinių technologijų (IT) srityje ir vėliau joje pradėti karjerą, organizacija „Women Go Tech“ kartu su tarptautine IT kompanija „Accenture“ atidaro „She Goes Tech“ programos žiemos sezoną.<br> Unsplash nuotr.
 Siekdama paskatinti moteris įgyti žinių informacinių technologijų (IT) srityje ir vėliau joje pradėti karjerą, organizacija „Women Go Tech“ kartu su tarptautine IT kompanija „Accenture“ atidaro „She Goes Tech“ programos žiemos sezoną.<br> Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2022, 12:29 PM

Motyvuoja sėkmės pavyzdžiai

Nuo 2019 metų Latvijoje, o nuo šių metų pradžios – ir Lietuvoje, rengiama „She Goes Tech“ programa skirta bazinių informatikos žinių neturinčioms, bet motyvacijos pradėti karjerą IT srityje nestokojančioms moteriškos lyties atstovėms. Tereikia noro, analitinio mąstymo ir gerų anglų kalbos žinių, mat visos paskaitos vyksta būtent šia kalba. Įvykus atrankai, net 160 moterų galės mokytis tokių rinkoje itin paklausių programavimo kalbų kaip „Java“, „JavaScript“, „.NET“ ir „Python“ subtilybių, o papildomame kurse – apie „DevOps“ principus.

„She Goes Tech“ programą Lietuvoje įgyvendinančios, paspartinti ar pradėti karjerą IT bei inžinerijos srityse padedančios mentorystės programos „Women Go Tech“ vykdančioji direktorė Eglė Kliukevičienė pastebi, kad IT įgūdžių paprastai lengviau įgyti išsilavinimą vienoje iš gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos (STEM) krypčių turinčioms moterims. Visgi, kita patirtis ar pasirinkti mokslai jokiu būdu neapriboja galimybių sudalyvauti programoje – tai puiki galimybė visiškai pakeisti savo karjerą ir gyvenimą kiekvienai to norinčiai moteriai, ką įrodo ir sėkmės istorijos.

„Per du programos sezonus pamatėme nemažai itin sėkmingų pavyzdžių – dalis programos dalyvių ne tik įgijo IT srityje reikalingų žinių bei įgūdžių, bet ir jau įsidarbino vietinėse ar tarptautinėse IT įmonėse. Tai rodo, kad darbdaviai vertina šią programą, jos metu įgytas žinias ir moterų parodytą motyvaciją. Tikiuosi, kad tokios pokyčio istorijos įkvėps ir kitas savo gyvenimą norinčias keisti, bet taip pasielgti nedrįstančias moteris“, – teigia E. Kliukevičienė.

Atsiranda ir daugiau galimybių

Vieno iš „She Goes Tech“ programos organizatorių „Accenture“ vadovas Baltijos šalyse Maksims Jegorovs priduria, kad ši ir kitos mokymo iniciatyvos ne tik padidino susidomėjimą karjeros galimybėmis IT srityje, bet ir leido palaipsniui didinti moterų dalį šiame sektoriuje. Tai galima paaiškinti ne tik pačios industrijos demonstruojamu stabilumu ir augimu, bet ir sudaromomis darbo sąlygomis – dažnai IT įmonėse pritaikomas hibridinio darbo modelis, kai dalį darbo savaitės galima dirbti iš namų. Geriau planuotis savo laiką gali ir „She Goes Tech“ programos dalyvės – tris mėnesius truksiančios paskaitos vyks nuotoliniu būdu darbo dienų vakarais, tad jas galima derinti su darbu, vaikų priežiūra ar kitais mokslais.

„Technologijos labai sparčiai vystosi, todėl noras tobulėti, gebėjimas mokytis ir įgyti naujų žinių IT sektoriuje turi būti išsaugotas visą gyvenimą. „Accenture“ pasisakome už tai, kad vienodos galimybės būtų suteiktos kiekvienam darbuotojui, būtų atsižvelgiama į jo kompetenciją, žinias, norą ir motyvaciją mokytis, todėl po šios programos dalyvės kviečiamos ir toliau gilinti žinias jau „Accenture bootcamp“ programoje“, – apie atsiveriančias galimybes kalba M. Jegorovs.

Informacija – ir specialiuose renginiuose

Daugiau apie mokymus „She Goes Tech“ programos kandidatės galės sužinoti gruodžio 7 dieną „Women Go Tech“ „Facebook“ paskyroje vykstančiame internetiniame renginyje. Programos organizatoriai, suprasdami ir visuomenės norą daugiau sužinoti apie įvairias IT profesijas ir technologijas, kiekvienai iš penkių mokymų sričių surengs demonstracines sesijas, kurių metu patyrę specialistai dalinsis savo patirtimi ir įžvalgomis apie darbą šiose IT srityse, karjeros ir augimo galimybes.

„She Goes Tech“ programos organizatoriai primena, kad paraiškų laukiama iki kitų metų sausio 8 dienos. Atrankos metu kandidatės turės atlikti du testus, kurių metu bus tikrinami analitinio mąstymo gebėjimai ir anglų kalbos žinios, atkreiptas dėmesys į kandidačių gyvenimo patirtį ir norą mokytis. Daugiau informacijos apie programą ir paraiškų teikimo terminus rasite „Women Go Tech“ internetinėje svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.