Aptiktas dar vienas rusų „supertankas“, kurį ukrainiečiai padalino į dvi dalis

Šie „vienetiniai“ rusiški tankai buvo laikomi galimu „Armatos“ pakaitalu – tačiau Ukrainos frontuose jie nuolat virsta metalo laužo krūva. Arba atitenka ukrainiečiams.

 Zaporižės srityje sunaikintas „T-90M Proryv“.<br> Wikimedia commons
 Zaporižės srityje sunaikintas „T-90M Proryv“.<br> Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2022, 8:56 PM

Rusijos kariuomenė neteko dar vieno tanko „T-90M Proryv“ – kai į jį važiuojant kolonoje su kita karine technika, tikėtina, pataikė HIMARS raketa.

Vaizdo įrašą su sunaikinta kolona sukūrė Ukrainos kariai ir juo pasidalijo socialiniuose tinkluose.

Teigiama, kad vieta, kur užfiksuoti šie vaizdai, yra beveik prie Charkovo ir Luhansko sričių sienos Ukrainos šiaurės rytuose, kur Ukrainos kariuomenė toliau veržiasi į priekį.

Vaizdo įraše „T-90M“ pasimato pirmasis. Tanką galima atpažinti pagal būdingą variklio bloką, išsikišusį virš kairiosios galinės vikšrų dalies. Bokštelis susprogdintas – o tai reiškia, kad tanko viduje buvusi šaudmenų saugykla detonavo. Beje, rusai yra nurodę, kad kurdami „T-90M“, šį trūkumą jie pašalino. Realybė rodo ką kita.

Vaizdo įraše taip pat matyti dar viena transporto priemonė su panašiais pažeidimais, greičiausiai „T-72B3“. Vaizdo įraše taip pat matyti apgadinta inžinerinė transporto priemonė, sunaikintas sunkvežimis „KamAZ“, transporto priemonė, panaši į „BMP-2“ – ir dar vienas tankas tolumoje. Iš bendro vaizdo galima spręsti, kad karinė technika atakos metu važiavo vilkstine.

Taip pat yra nepatvirtintos informacijos, kad ši kolona buvo sunaikinta rugsėjį, HIMARS smūgiu. Tai tapo įmanoma ne tik dėl įspūdingo šios artilerijos sistemos tikslumo, bet ir dėl sėkmingo keitimosi žvalgybine informacija ir duomenimis, rašo „Defense Express“.

Iki šiol ukrainiečiai ne tik sunaikino mažiausiai du „T-90M“, bet nuo 2022 m. vasario jiems yra pavykę ir užgrobti kelis šios modernizacijos tankus – o pirmąjį iš jų Ukrainos kariškiai „išdarinėjo“ šį rugsėjį.

Apibendrinant, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, rusų kariuomenė Ukrainoje jau prarado 2899 tankus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.