E. Muskas: „Apple“ grasina iš „App Store“ išimti „Twitter“

Elonas Muskas pirmadienį apkaltino bendrovę „Apple“ grasinimais blokuoti „Twitter“ savo programėlių parduotuvėje nenurodant priežasčių. „Reuters“ rašo, kad jis socialiniame tinkle „Tiwtter“ paskelbė keletą žinučių, kuriose taip pat teigė, jog „iPhone“ gamintoja sustabdė reklamą šioje socialinės žiniasklaidos platformoje.

 Elonas Muskas pirmadienį apkaltino bendrovę „Apple“ grasinimais blokuoti „Twitter“ savo programėlių parduotuvėje nenurodant priežasčių.<br> 123rf nuotr.
 Elonas Muskas pirmadienį apkaltino bendrovę „Apple“ grasinimais blokuoti „Twitter“ savo programėlių parduotuvėje nenurodant priežasčių.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2022, 10:26 AM

Milijardierius „Twitter“ ir „Tesla“ vadovas sakė, kad „Apple“ spaudžia „Twitter“ dėl turinio moderavimo reikalavimų.

Šis veiksmas, kurio „Apple“ nepatvirtino, nebūtų neįprastas – nes bendrovė reguliariai taiko savo taisykles ir anksčiau pašalino tokias programėles kaip „Gab“ ir „Parler“.

2021 metais „Apple“ atkūrė „Parler“, kuri yra populiari tarp JAV konservatorių, atnaujinusi programėlės turinį ir moderavimo praktiką, tuo metu teigė bendrovės.

„Apple“ iš esmės nutraukė reklamą „Twitter“. Ar jie nekenčia žodžio laisvės Amerikoje?“, – tviteryje rašė E. Muskas, praėjusį mėnesį už 44 mlrd. dolerių nupirkęs „Twitter“.

Vėliau kitoje žinutėje jis pažymėjo „Apple“ vadovo Timo Cooko „Twitter“ paskyrą, klausdamas „Kas čia vyksta?“

Pirmąjį 2022 metų ketvirtį „Apple“ buvo didžiausia „Twitter“ reklamos užsakovė, išleidusi 48 mln. dolerių ir atnešusi daugiau nei 4 proc. visų šio laikotarpio pajamų, pranešė „Washington Post“, remdamasis „Twitter“ vidaus dokumentu.

Nei „Apple“, nei „Twitter“ iš karto neatsakė į „Reuters“ prašymą pakomentuoti pranešimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.