Rusija Ukrainoje dislokavo retą oro gynybos sistemą

Rusijos ginkluotosios pajėgos Ukrainoje dislokavo retą arktinę „žemė-oras“ raketų sistemos „Tor“ versiją.

Rusijos ginkluotosios pajėgos Ukrainoje dislokavo retą arktinę „žemė-oras“ raketų sistemos „Tor“ versiją.<br>„Defence Blog“ nuotr.
Rusijos ginkluotosios pajėgos Ukrainoje dislokavo retą arktinę „žemė-oras“ raketų sistemos „Tor“ versiją.<br>„Defence Blog“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2022, 11:25 AM

Rusijos gynybos ministerijos televizijos kanalas „Zvezda“ pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje matyti oro gynybos sistema „Tor-M2DT“. Nurodoma, kad ši priešlėktuvinės gynybos sistema gali atremti masinius priešo oro antskrydžius.

Ant raketų paleidimo įrenginio šono buvo užrašyta ir raidė „V“.

Sistema „Tor-M2DT“ sumontuota ant dviejų dalių vikšrinės transporto priemonės „DT-30PM-T1“ (pagamintos „Išimbaitransmaš“ transporto mašinų gamykloje) važiuoklės.

Pirmą kartą arktinė sistemos „Tor“ versija buvo viešai parodyta 2017 m. Pirmoji šių raketų sistemų partija Rusijos kariuomenei buvo pristatyta 2018 m.

Verta pažymėti, kad tai jau ne pirmas kartas, kai Rusija dėl eksploatuoti tinkamos karinės technikos trūkumo kare Ukrainoje priversta naudoti arktinius visureigius ir karines transporto priemones.

Ukrainos kariuomenė jau sėkmingai sunaikino retą transporto priemonę „GAZ-3344–20 Aleut“ ir vikšrinę transporto priemonę „DT-30“, kurios originaliai taip pat buvo skirtos veikti Arktyje.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.