Užfiksuotas naujas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šarvuotis: galėjo atkeliauti ir iš Lietuvos

Kaip pažymėjo „Ukraine Weapons Tracker“ bendruomenė, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmą kartą buvo pastebėtos su nauja transporto priemone, sukurta šarvuoto transporterio „M113“ pagrindu.

 Kaip pažymėjo „Ukraine Weapons Tracker“ bendruomenė, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmą kartą buvo pastebėtos su nauja transporto priemone, sukurta šarvuoto transporterio „M113“ pagrindu.<br> Stop kadras.
 Kaip pažymėjo „Ukraine Weapons Tracker“ bendruomenė, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmą kartą buvo pastebėtos su nauja transporto priemone, sukurta šarvuoto transporterio „M113“ pagrindu.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2022, 3:20 PM

Radinys yra ne kas kita, o vokiška artilerijos žvalgybos transporto priemonė, vadinama „Beobachtungspanzer“. Toliau pateiktame vaizdo įraše ji tempia pėstininkų kovos mašiną „BMP-1“, tačiau tikroji jos paskirtis – koreguoti artilerijos ugnį. Tam tikslui transporto priemonėje įrengtas lazerinis tolimatis, navigacijos ir optinės sistemos.

Filmuotą medžiagą pateikusi OSINT bendruomenė daro prielaidą, kad šios transporto priemonės galbūt galėjo atkeliauti iš Lietuvos: Lietuva turėjo nemažai naudotų „buvusių vokiškų“ „M113“ ir kaip anksčiau skelbė Lietuvos gynybos ministras, dvi tokios „ugnies valdymo šarvuočio“ modifikacijos buvo perduotos Ukrainai. Iš viso Lietuva perdavė 62 įvairius „M113“ vienetus.

Tarp jų buvo ir 10 savaeigių 120 mm minosvaidžių sistemų „Panzermörser M113“ – kaip rodo pavadinimas, tai dar vienas M113 variantas.

Kitas variantas, iš kur galėjo atkeliauti ši karinė mašina – Vokietija. Ši šalis buvo „M113“ gamintoja, o 2002 m. šie šarvuočiai baigė tarnybą Vokietijos karinėse pajėgose.

Remiantis oficialiais duomenimis, Ukrainos ginkluotosios pajėgos iki šiol yra gavusios šimtus“M113“ variacijų.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.