Paskelbė, kad į Ukrainą vyksta naujieji Rusijos tankai „T-14 Armata“ Tuo abejoja tiek Rusijos, tiek Vakarų ekspertai

Prokremliškos televizijos laidų vedėjas Vladimiras Solovjovas pareiškė, kad „Armata juda į Vakarus“.

 Prokremliškos televizijos laidų vedėjas Vladimiras Solovjovas pareiškė, kad „Armata juda į Vakarus“.<br> AP / Scanpix nuotr.
 Prokremliškos televizijos laidų vedėjas Vladimiras Solovjovas pareiškė, kad „Armata juda į Vakarus“.<br> AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2022, 8:17 AM

Propagandistas teigia, kad naujos kartos tankai kartu su savo įgulomis šiuo metu ruošiasi vykdyti kovines užduotis Ukrainos teritorijoje, o jo žodžiai sukėlė ekspertų bendruomenės skepticizmą tiek pačioje Rusijoje, tiek Vakaruose.

Naujasis tankas „Armata“ buvo kuriamas itin ilgai ir vis dar yra bandymų etape. Pirmieji prototipai pirmą kartą visuomenei buvo parodyti 2015 m. gegužės 9 d. per Pergalės dienos paradą Raudonojoje aikštėje.

Iš pradžių Rusijos kariuomenė planavo 2015–2020 m. įsigyti 2300 „T-14“, tačiau dėl technologinių trūkumų kelis kartus atidėjo masinę naujos kartos pagrindinių kovos tankų „Armata“ gamybą.

Be to, 2020 m. balandžio pradžioje Rusijos pramonės ir prekybos ministras Denisas Manturovas patvirtino, kad tankas „T-14 Armata“ turi problemų su varikliais, ugnies valdymo sistema ir termovizoriais.

„Armata“ yra sunkioji vikšrinė standartizuota platforma, kurios pagrindu kuriamas pagrindinis kovos tankas, pėstininkų kovos mašina, šarvuotas transporteris ir kai kurios kitos šarvuotos transporto priemonės. Naujoje kovinėje transporto priemonėje yra visiškai skaitmenizuota įranga, bepilotis bokštelis ir izoliuota šarvuota kapsulė įgulai.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos bendruomenė „Oryx“, skaičiuojantis Rusijos karinės technikos nuostolius Ukrainoje pagal iš fronto linijų atsiųstas nuotraukas, pranešė, kad nuo tada, kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą, Rusijos ginkluotosios pajėgos neteko mažiausiai 1577 tankų – įskaitant septynis modernius „T-90M“.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.