Naujametiniai tikslai šį kartą gali būti įgyvendinti: kaip žaidimai padės suformuoti naujus įpročius?

Kaip ir kasmet, kalendoriui persiritus į naujus metus, siekiame gyventi sveikiau, taupiau ar aktyviau. Skaičiuojama, kad suformuoti naują įprotį reikia net 66 dienų, tad neretai metų pradžioje sau duoti pažadai taip ir lieka neištesėti. Išmaniosios programėlės telefone gali padėti lengviau įgyvendinti užsibrėžtus tikslus – jos ne tik motyvuoja, bet ir padeda stebėti bei dalintis savo pažanga.

 Išmaniosios programėlės telefone gali padėti lengviau įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.<br> Pexels nuotr.
 Išmaniosios programėlės telefone gali padėti lengviau įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.<br> Pexels nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2022, 10:44 AM

„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius teigia, kad išmanūs įrankiai palengvina įvairiausių tikslų siekimą – nuo aktyvesnio laisvalaikio iki žalingų įpročių atsisakymo. Anot jo, kai kurios aplikacijos veikia lyg žaidimai, kadangi jose renkate taškus, varžotės su kitais vartotojais ir gaunate apdovanojimus už savo pasiekimus.

Įpročių kūrimas – „Productive – Habit Tracker“. Tai nemokama ir itin lengvai naudojama įpročių sekimo priemonė – čia galite nusistatyti asmeninius tikslus, stebėti savo pažangą užduočių grandinėje ir pasisemti motyvacijos. Aplikacijoje veikiančios technologijos leidžia personalizuoti savo tikslų siekimą, pagal tai, kaip greitai išsiblaškote ir ko siekiate. Išmanieji pranešimai pasirinktu metu primins apie turimus atlikti veiksmus, tad jų tikrai nepamiršite. Programėlėje rasite ir skiltį „Explore“ (liet. „Tyrinėti“), kurioje daugybė turinio apie produktyvumą ir sveikus įpročius. Mokama „Premium“ programėlės versija leis stebėti neribotą skaičių įpročių ir suteiks prieigą prie patobulintų užduočių sąrašų.

Išsikeltų tikslų įgyvendinimas – „Habitica“. Ši aplikacija įpročius ir tikslus paverčia linksmu žaidimu – atlikdami numatytus veiksmus realybėje, programėlėje kovojate su monstrais, renkate taškus ir pereinate į vis aukštesnį lygį. Aplikacijoje galite konkuruoti ir su draugais – vienam iš komandos narių neįvykdžius užduoties, nukenčia visa komanda. Taip ne tik būsite dar labiau motyvuoti stengtis, bet ir galėsite stebėti, kaip draugams sekasi laikytis pažadų. Išmanaus įrankio valdymas ir dizainas itin paprastas bei žaismingas, tad tiks įvairaus amžiaus vartotojams.

Fizinės formos palaikymas – „Zombies, Run! 11“. Nesvarbu, ar ruošiatės maratonui ar tiesiog siekiate, kad bėgimas taptų jūsų kasdienybe, ši aplikacija paskatins bėgti taip greitai, lyg gelbėtumėtės nuo zombių. Daugiau nei 10 mln. vartotojų naudojasi šiuo išmaniu įrankiu – prijungę ausinukus prie telefono girdėsite besiartinančių zombių kvėpavimą, tad kiekvienas bėgimas taps savotiška misija. Žaidimo principu veikianti programėlė skatina bėgimą paversti įdomia ir azartą keliančia kasdiene veikla – bėgiodami rinksite taškus ir įveiksite misijas ir visa tai darysite gerindami savo fizinę formą. Aplikacijoje esantys įrankiai taip pat leidžia dalintis pasiektais rezultatais su draugais bei stebėti išsamią fizinės veiklos statistiką.

Dienoraščio pildymas – „Day One Journal: Private Diary“. Šią aplikaciją galite naudoti kaip kasdienį dienoraštį, užrašų programėlę, kelionių ar dėkingumo žurnalą. Nuosekliai vesti užrašus ir nepristigti idėjų padės čia esantys priminimai, šablonai ir kasdieniai klausimai apie neseniai matytus filmus ar santykius su artimaisiais. Išmanūs įrankiai leidžia pridėti tekstą, nuotraukas ir garso įrašus, prie kiekvieno įrašo automatiškai priskiriamas laikas bei vieta, o paieškos filtrai padeda greitai atrasti tai, ko ieškote. Aplikacijoje galėsite vesti skirtingus užrašus įvairiems gyvenimo aspektams, kaip naujametiniai tikslai ar kasdieniai ruošos darbai. Programėlėje saugomus privačius užrašus apsaugosite sukurtu kodu ar piršto atpažinimu.

Žalingų įpročių atsisakymas – „Smoke Free – stop smoking now“. Jei vienas naujametinių tikslų yra mesti rūkyti, be šios programėlės neapsieisite. Aplikacijoje rasite ne tik ekspertų patarimų, kurie padės atsisakyti žalingo įpročio, bet ir žaidimo principu veikiančią motyvacinę sistemą. Čia galėsite sekti nesurūkytas cigaretes, rinkti pasiekimų ženklelius ir stebėti sutaupytus pinigus bei padarytą pažangą. Aplikacijoje paprasta rezultatais dalintis su draugais ir bendrauti su čia esančia bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.