Netikėtas pagalbininkas: pasirodo, Ukrainai ginkluotę teikia ir ši šalis

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gauna amunicijos iš Pakistano, praneša „Ukraine Weapons Tracker“.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gauna amunicijos iš Pakistano, praneša „Ukraine Weapons Tracker“.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr.
Ukrainos ginkluotosios pajėgos gauna amunicijos iš Pakistano, praneša „Ukraine Weapons Tracker“.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2023, 8:29 PM

Remiantis filmuota medžiaga, Ukraina gavo „M4A2“ raketinius užtaisus, kurie tikriausiai buvo pristatyti kartu su „M107“ 155 mm sviediniais.

Ir tai iš tiesų ne pirmas kartas, kai Ukrainoje pastebimi ginklai iš Pakistano: dar rugpjūtį paaiškėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos rusų užpuolikams smogė pakistanietiškais 122 mm sviediniais, skirtais  haubicoms „D-30“.

Manoma, kad šiuo atveju Didžioji Britanija įrengė oro tiltą tarp Pakistano ir Rumunijos, kad galėtų tiekti Ukrainai pakistanietišką amuniciją.

Vis dėlto, Pakistanas nėra netikėčiausias ginklų tiekėjas Ukrainai, nes rugsėjo mėnesį paaiškėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos naudoja didelės sprogstamosios galios sviedinius „OF-462“, pagamintus Irane.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.