Taivanas padės ugdyti skaitmeninį raštingumą Lietuvos mokyklose ir versle

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė trečiadienį Vilniuje susitiks su Taivano skaitmeninių reikalų ministre Audrey Tang ir aptars naujus bendradarbiavimo projektus, taip pat pažangą vykdant ankstesnius susitarimus, antradienį pranešė ministerija.

 Vizito metu bus pasirašytas susitarimo memorandumas su Inovacijų agentūra dėl bendradarbiavimo ugdant Lietuvos regionų moksleivių ir mokytojų skaitmeninius įgūdžius.<br> 123rf nuotr.
 Vizito metu bus pasirašytas susitarimo memorandumas su Inovacijų agentūra dėl bendradarbiavimo ugdant Lietuvos regionų moksleivių ir mokytojų skaitmeninius įgūdžius.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 2:44 PM

Numatyta, kad vizito metu bus pasirašytas susitarimo memorandumas su Inovacijų agentūra dėl bendradarbiavimo ugdant Lietuvos regionų moksleivių ir mokytojų skaitmeninius įgūdžius bei dėl skaitmeninių technologijų diegimo versle.

„Memorandume numatoma ne tik ugdyti mūsų moksleivių ir mokytojų skaitmeninį raštingumą, bet ir keitimasis talentais, stažuočių programos – tai sudarys galimybes jauniems specialistams įgyti tarptautinės patirties pirmaujančiose technologijų inovacijų ir skaitmeninės ekonomikos įmonėse“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

Be to, planuojama aptarti Lietuvos ir Taivano galimybes dalyvauti trišaliuose projektuose, pavyzdžiui, atstatant Ukrainą. Lietuva turi daugiau patirties statybų sektoriuje, o Taivanas – skaitmenizuojant, diegiant kompiuterinę įrangą.

Taivano ministrė A. Tang Lietuvoje viešės sausio 11–13 dienomis. Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovas Ericas Huangas anksčiau BNS patvirtino, kad A. Tang sausio 12 dieną dalyvaus Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto ir „Go Forward Academy“ rengiamoje diskusijoje apie skaitmenines technologijas ir demokratijos ateitį.

A. Tang Lietuvoje viešės toliau gilėjant Vilniaus ir Taipėjaus ryšiams.

Pernai lapkritį Taivanas paskelbė apie pirmąją į Vidurio ir Rytų Europą orientuoto Taivano investicijų fondo 3,5 mln. eurų investiciją Lietuvoje, skirtą lazerių technologijas vystančiam startuoliui „Litilit“.

Be to, Taivano Pramonės technologijų tyrimų institutas Lietuvos daiktų interneto prietaisų gamybos grupei „Teltonika IoT Group“ žada perduoti puslaidininkių lustų technologijas. Tai numatanti sutartis, BNS žiniomis, turėtų būti pasirašyta kitą savaitę.

Dėl Vilniaus ir Taipėjaus ryšių, o ypač dėl Lietuvos sprendimo leisti atidaryti Taivano atstovybę šalyje šios salos pavadinimu, pyksta Kinija, apribojusi dvišalę prekybą. Europos Sąjunga (ES) dėl šių Pekino veiksmų Lietuvos atžvilgiu kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.