JAV atnaujina savo įspūdinguosius naikintuvus „F-35“

Praėjusią savaitę JAV karinių oro pajėgų naikintuvas „F-35 Lightning II“ atliko pirmąjį skrydį su naująja „Technology Refresh 3“ (TR-3) konfigūracija. Bandomasis skrydis buvo atliktas Edwardso oro pajėgų bazėje Kalifornijoje.

  „F-35 Lightning II“ skrydis virš Edwardso bazės (asociatyvinė nuotr.)<br> Wikimedia commons
  „F-35 Lightning II“ skrydis virš Edwardso bazės (asociatyvinė nuotr.)<br> Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2023, 7:57 PM

Lėktuvas 50 minučių skrido beveik garso greičiu 35 000 pėdų (10 700 metrų) aukštyje virš Mohavės dykumos.

Atnaujinta konfigūracija

„TR-3“ pasižymi padidinta kompiuterinių skaičiavimų galia, kuri suteikia geresnes elektroninės kovos, darbo su jutikliais, duomenų sintezės, tolimojo nuotolio tiksliųjų ginklų panaudojimo ir sąveikos platformų galimybes.

Naujoji konfigūracija padidino orlaivio atminties kiekį ir suteikė galingesnį procesorių, kas leidžia naudoti pažangesnę programinę įrangą.

„TR-3“ yra svarbiausias „F-35 kompiuterinio apdorojimo patobulinimas, kuris ir toliau užtikrins visiems mūsų lakūnams galimybes, kurių jiems reikia, kad galėtų sėkmingai kovoti su bet kokiu priešininku, – teigė „F-35“ jungtinio programos biuro (JPO) vykdantysis pareigūnas generolas leitenantas Mike'as Schmidtas. – Laukia dar daug darbo, ir aš esu įsitikinęs, kad mūsų pramonės partneriai ir vyriausybinė komanda atliks šį darbą“.

Kad „F-35“ išliktų „neprilygstamu“

Šis skrydis pažymėjo bandymų serijos pradžią – bandymų, kuriais bus siekiama įvertinti naujos konfigūracijos stabilumą, našumą ir saugumą.

„Šiandienos pirmasis skrydis yra svarbus žingsnis įgalinant būsimus pajėgumus, kad „F-35“ išliktų neprilygstamas visame pasaulyje, – sakė „Lockheed Martin“ viceprezidentė ir generalinė direktorė Bridget Lauderdale. – Tikimės ir toliau bendradarbiauti su JPO ir pramonės partneriais, kad „TR-3“ būtų įgyvendintas. Mūsų misija – aprūpinti JAV ir sąjungininkus orlaiviu, kuris užtikrintų XXI amžiaus saugumą, kad jie galėtų atgrasyti ir įveikti grėsmes bei saugiai grįžti namo“.

Minėtasis atnaujinimas taip pat taip pat užtikrins geresnę sąveiką su ketvirtos kartos naikintuvais, penktos kartos naikintuvais „F-22“ ir kt.

JAV Karinės oro pajėgos pastaraisiais metais sumažino „F-35“ užsakymų skaičių, o pareigūnai teigia, kad jie nori palaukti pažangesnės naikintuvo versijos ir nori išvengti būtinybės kuo daugiau turimų „F-35“ lėktuvų pritaikyti prie naujojo standarto.

Parengta pagal „Defense News“ ir „Air & Space Forces Magazine“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.