Ukrainiečiai skelbia aptikę numuštą modernų rusų naikintuvą

Ukrainos kariai antradienį pranešė, kad rado, jų manymu, Pietų Ukrainoje numušto modernaus Rusijos daugiafunkcinio naikintuvo „Su-35S“ fragmentus.

 Ukrainos kariai pranešė, kad rado, jų manymu, Pietų Ukrainoje numušto modernaus Rusijos daugiafunkcinio naikintuvo „Su-35S“ fragmentus.<br> MilitaryAviation.in.UA nuotr., Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
 Ukrainos kariai pranešė, kad rado, jų manymu, Pietų Ukrainoje numušto modernaus Rusijos daugiafunkcinio naikintuvo „Su-35S“ fragmentus.<br> MilitaryAviation.in.UA nuotr., Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-09 19:16

MilitaryAviation.in.UA paskelbė keletą nuotraukų, kuriose matyti rastos Rusijos naikintuvo „Su-35“ nuolaužos Chersono srityje, Ukrainoje.

Manoma, kad tai yra vienas iš modernių Rusijos naikintuvų, kurį 2022 m. vasarą numušė Ukrainos kariai. Pranešama, kad Rusijos oro ir kosmoso pajėgų (VKS) kovinis orlaivis nukrito netoli Naujosios Kachovkos.

Tada karinės oro pajėgos paskelbė, kad joms pavyko numušti „Su-35“, kuris bandė atakuoti Ukrainos artimos oro paramos naikintuvus:

„Su-35“ yra naujausia sovietinių laikų naikintuvo „Su-27“ karta. Tai dvimotoris daugiafunkcinis naikintuvas, varomas dviem turboreaktyviniais varikliais „AL-117S“ ir turintis traukos vektoriavimo sistemą, leidžiančią orlaiviui pasiekti „supermanevringumą“.

Šis sunkusis daugiafunkcinis naikintuvas nėra „nematomas“ naikintuvas, kaip Rusijos kuriamas „Su-57“. Jis pasižymi dideliu manevringumu (+9G), dideliu atakos kampu ir yra aprūpintas didelio pajėgumo ginkluotės sistemomis, kurios prisideda prie išskirtinių naujojo orlaivio gebėjimų kovoti oro dvikovose.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.