Tvarka ne tik namuose: kokios programėlės ją užtikrins telefone?

Kuo ilgiau naudojate išmanųjį, tuo daugiau nereikalingų failų jame susikaupia – pasikartojančios nuotraukos ar adresatai, reklamos, šiukšlės bei laikini failai sulėtina įrenginio veikimą. Keletas programėlių, skirtų išmaniesiems valyti ir optimizuoti, gali padėti naudotojams vos keliais paspaudimais užtikrinti tvarką ir padidinti įrenginio našumą ar net prailginti baterijos veikimo laiką.

 Norėdami užtikrinti, kad telefonas laikui bėgant veiktų taip pat gerai, kaip ir pačioje pradžioje, turite reguliariai valyti jo sistemą bei atmintį<br> Unsplash nuotr.
 Norėdami užtikrinti, kad telefonas laikui bėgant veiktų taip pat gerai, kaip ir pačioje pradžioje, turite reguliariai valyti jo sistemą bei atmintį<br> Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 1:20 PM

Anot „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto Arnoldo Lukošiaus, norėdami užtikrinti, kad telefonas laikui bėgant veiktų taip pat gerai, kaip ir pačioje pradžioje, turite reguliariai valyti jo sistemą bei atmintį. Specialisto teigimu, šią užduotį gali palengvinti išmaniosios aplikacijos, kurios geba rasti nepageidaujamas programas ar failus bei juos ištrinti už jus.

„Android“ tvarkai vienu paspaudimu – „Nox Cleaner – Booster, Optimizer, Master“. Daugiau nei 100 mln. naudotojų turintis įrankis kruopščiai išvalo visus nepageidaujamus failus ir atlaisvina vietą saugykloje tam, kad padidintų įrenginio našumą. Tai daroma pašalinant pasenusias programas, laikinus failus ir šiukšles. Aplikacijoje rasite ir įdomią funkciją „Image Manager Master“, kuri analizuoja nuotraukas bei surūšiuoja jas į skirtingus albumus, kad būtų lengviau valdyti kadrus ir panaikinti besidubliuojančius. „Max Battery Saver“ funkcija automatiškai sustabdo visas programas, kurios pernelyg eikvoja bateriją, taip sumažinama telefono temperatūra, o tai labai padeda naudotojams žiūrint vaizdo įrašus ar žaidžiant žaidimus.

Itin lėtiems „Android“ telefonams – „CCleaner“. Ši daugiafunkcinė aplikacija geriausiai tinka telefonams, kuriuose prisikaupė itin daug nepageidaujamų failų. Įrankiu galite optimaliai išvalyti ne tik juos, bet ir naršymo istoriją, atsisiuntimus ar programėlių talpyklą. Čia veikiančios technologijos geba atrinkti ir ištrinti nebenaudojamas programas ar pasenusius failus. Vartotojams suteikiama galimybė naudotis ir dar vienu funkcionalumu – galima nustatyti atskirų programų poveikį jūsų įrenginiui, stebėti duomenų ar baterijos naudojimą. Be to, įrankis uždaro fone veikiančias aplikacijas, išjungia nenaudojamas funkcijas ir išvalo operatyviąją atmintį, tad tvarką užtikrinti bus itin paprasta.

„Android“ apsaugai – „Phone Clean – Antivirus“. Šią nemokamą aplikaciją galima naudoti ne tik telefono priežiūrai, bet ir apsaugai. Realiuoju laiku veikianti antivirusinė sistema apsaugo įrenginį nuo kenkėjiškų programų ar kibernetinių atakų. Vieno prisilietimo funkcija leidžia išvalyti ir optimizuoti talpyklą bei nepageidaujamus failus itin greitai ir paprastai. Įrankis suteikia galimybę užrakinti norimas programėles, atpažinti netikrus „Wi-Fi“ tinklus bei apsaugoti naršyklės istoriją ir privatumą. Naudodami pranešimų valiklį, galėsite paslėpti nepageidaujamas žinutes ar ištrinti jas visas vienu bakstelėjimu.

„iPhone“ tvarkai balso komandomis – „Smart cleaner – clean up storage“. Aplikacija prisipildžiusią nuotraukų saugyklą išvalo itin išmaniai ir efektyviai – šiai užduočiai galėsite naudoti balso komandas. Įrankis geba aptikti panašias ir pasikartojančias nuotraukas bei vaizdo įrašus, taip pat suteikia galimybę ištrinti susikaupusį turinį pagal įvairius kriterijus, kaip vieta ar tipas. Čia veikiančios technologijos geba atpažinti ir pasikartojančius ar neįvardytus kontaktus – juos galima greitai ir veiksmingai sujungti, sukurti atsarginę kopiją ar pašalinti. Įrankis ne tik valo jūsų prietaisą, bet ir rūpinasi jūsų baterija – tai leis užtikrinti naudingi patarimai, įkrovimo funkcijos bei patogūs valdikliai.

Lengvam failų radimui „iPhone“ – „Boost cleaner – clean up smart“. Įrankis geba tvarkyti jūsų medijos failus taip, kad itin paprastai atrastumėte norimą – filtruokite nuotraukas pagal įvairius parametrus, greitai pašalinkite daugiausiai vietos užimančius vaizdo įrašus ir bet kuriuo metu peržiūrėkite išsamią valymo istoriją. Aplikacija suteikia itin naudingas adresatų organizavimo funkcijas – galite sujungti kontaktus pagal vardą, telefoną ir el. paštą su skirtinga ar trūkstama informacija. Aplikacijoje lengvai išvalomi besidubliuojantys adresatai ar net suteikiama galimybė ištrinti kelis jų vienu metu.

Tvarkingai „iPhone“ adresų knygelei – „Easy Cleaner“. Jeigu pasimetėte tarp turimų kontaktų, ši aplikacija taps kasdieniu pagalbininku. Programėlė aptinka adresatus, turinčius panašius vardus, grupes ar kitą informaciją ir suskirsto juos į kategorijas. Įrankio technologijos taip pat geba surasti besidubliuojančius ar neužbaigtus kontaktus be vardų ir numerių. Programa suteikia galimybę paprastai ištrinti arba sujungti adresatus, taip tvarkos užtikrinimas truks vos kelias sekundes. Visi atlikti pakeitimai gali būti itin greitai atšaukiami. Prie kiekvieno adresato vos vienu bakstelėjimu galite pridėti reikiamą informaciją – darbovietę, pareigas ar kitas svarbias detales.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.