Ukrainai pradedama teikti itin moderni žvalgybos sistema

Diuseldorfe įsikūrusi bendrovė „Rheinmetall“ paskelbė, kad tiekia Ukrainai automatizuotas žvalgybos sistemas.

 Sistema remiasi automatiškai pilotuojamais žvalgybiniais dronais, kurie vykdo patruliavimą ir skrydžius pagal konkrečią misiją. Tai leidžia apžiūrėti aptiktas grėsmes ir leidžia operatoriui inicijuoti reikiamas atsakomąsias priemones.<br> „Defence Blog“ iliustr.
 Sistema remiasi automatiškai pilotuojamais žvalgybiniais dronais, kurie vykdo patruliavimą ir skrydžius pagal konkrečią misiją. Tai leidžia apžiūrėti aptiktas grėsmes ir leidžia operatoriui inicijuoti reikiamas atsakomąsias priemones.<br> „Defence Blog“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-01 11:53

Vokietijos ginklų gamintojos pranešime spaudai teigiama, kad „Rheinmetall“ šiame projekte bendradarbiauja su Estijos įmone „DefSecIntel“.

Šias žvalgybos sistemas, žinomas kaip „SurveilSPIRE“, sudaro mobilūs stebėjimo bokštai su vis parą veikiančia kamerų įranga, automatiškai pilotuojami mini dronai ir valdymo sistema. Į tiekimo apimtį taip pat įeina transporto priemonės. Užsakymo vertė siekia dviženklę milijonų eurų sumą. Tiekimas jau pradėtas.

Estijos įmonės „DefSecIntel“ pagaminti stebėjimo bokštai „SurveilSPIRE“ gali būti pakraunami į priekabas ir greitai transportuojami į jų veikimo zoną. Montuojant bokštus reikia trijų darbuotojų, valdymas yra visiškai automatizuotas.

Sistema veikia belaidžiais ryšiais (4G ir „Starlink“), kuriais vaizdo įrašai perduodami į mobilų valdymo postą. Saulės kolektoriai užtikrina ilgalaikį veikimą be maitinimo laidų ar degalų.

Sistema remiasi automatiškai pilotuojamais žvalgybiniais dronais, kurie vykdo patruliavimą ir skrydžius pagal konkrečią misiją. Tai leidžia apžiūrėti aptiktas grėsmes ir leidžia operatoriui inicijuoti reikiamas atsakomąsias priemones.

„Rheinmetall“ jau dalyvauja keliuose projektuose, remiančiuose Ukrainą. Pavyzdžiui, bendrovės dukterinė įmonė „Zeppelin Mobile Systeme GmbH“ Vokietijos vyriausybės pavedimu šiais metais Ukrainai tiekia lauko ligoninę.

Be to, kartu su kitomis gynybos priemonėmis, padedančiomis atremti Rusijos invaziją, Ukrainai pristatomi 26 visiškai nauji didelio mobilumo keičiamo kėbulo sunkvežimiai „HX“.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.