Perspėja: Lietuvoje plinta itin pavojingas užkrėstas failas Gali pavogti visus naršyklės prisijungimų duomenis

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras informuoja, kad Lietuvoje plinta kenksmingu programiniu kodu užkrėstas failas. Žalingas programinis kodas buvo patalpintas į *.zip formato archyvą „3518630.zip“ (pavadinimas gali keistis), el. laiško siuntėjas vilmantasramanauskas@inbox.lt, a.telmentas@takas.lt arba panašus, el. laiško antraštė „FW: Techniniai brėžiniai“ (arba panaši).

 Nacionalinis kibernetinio saugumo centras informuoja, kad Lietuvoje plinta kenksmingu programiniu kodu užkrėstas failas.<br> 123rf iliustr.
 Nacionalinis kibernetinio saugumo centras informuoja, kad Lietuvoje plinta kenksmingu programiniu kodu užkrėstas failas.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras

Mar 9, 2023, 12:30 PM

Pranešama, kad žalingas programinis kodas iš interneto naršyklių nuskaito visus išsaugotus prisijungimo vardus ir slaptažodžius.

Jei atsidarėte ir pasileidote failą, rekomenduojame kuo greičiau atjungti įrenginį nuo tinklo, pašalinti žalingą programinį kodą ir kuo greičiau pakeisti visų paskyrų slaptažodžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.