Unikalūs vaizdai: užfiksavo, kaip ukrainiečių dronas užpuola grėsmingąjį rusų termobarinį ginklą

Ukrainos dronas, transliuojantis vaizdą pirmojo asmens perspektyva (angl. first person view, FPV), Donbase įsirėžė į Rusijos termobarinės artilerijos sistemą „TOS-1A“.

 Ukrainos dronas, transliuojantis vaizdą pirmojo asmens perspektyva, Donbase įsirėžė į Rusijos termobarinės artilerijos sistemą „TOS-1A“.<br> Ekrano nuotr.
 Ukrainos dronas, transliuojantis vaizdą pirmojo asmens perspektyva, Donbase įsirėžė į Rusijos termobarinės artilerijos sistemą „TOS-1A“.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-10 08:47

Kovo 8 d. Ukrainos saugumo tarnybos išplatiname drono vaizdo įraše matyti, kaip dronas skrenda tiesiai į Rusijos daugkartinio paleidimo raketų sistemą „(MLRS) TOS-1A“.

Vaizdo įrašu buvo pasidalinta kartu su prierašu: „Ukrainos saugumo tarnybos Specialiųjų operacijų centro „A“ kariai sudegino rusišką sunkiąją raketsvaidinę sistemą „Soncepiok“, kaip tik paleidimo akimirką“.

„TOS-1A Soncepiok“ („Saulėkaita“) yra Rusijoje pagamintas sunkusis termobarinis daugkartinis raketų paleidimo įrenginys. Sunkiojo liepsnosvaidžio sistema iš esmės panaši į daugybinių raketų paleidimo sistemas, tačiau ji šaudo kitokio tipo raketomis – ir turi daug trumpesnį šaudymo nuotolį.

Kovinėje transporto priemonėje sumontuota rotacinė paleidimo sistema, kurioje telpa iki 24 nevaldomų termobarinių raketų, kurias galima paleisti per 6–12 sekundžių. „Soncepiok“ šaudmenys išskiria didelį degių dujų debesį ir sukelia didžiulius sprogimus.

Ši bauginanti artilerijos sistema buvo sukurta atakuoti priešo įtvirtintas pozicijas ir lengvai šarvuotas transporto priemones bei transportą – ypač atviroje vietovėje.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.